Hlavní obsah

Alonso je prý domluven s BMW

MONZA

Dvojnásobný mistr světa Španěl Fernando Alonso už prý je dohodnut na smlouvě se stájí BMW Sauber. Ta by mu měla údajně zaručit něco přes 27 miliónů dolarů jako plat pro příští rok. Poté co v sobotu stáj Ferrari oznámila, že Kimi Räikkönen a Felipe Massa zůstávají do konce sezóny 2010, už nemá Alonso o čem přemýšlet.

Článek

Na Ferrari si tak musí Španěl počkat, Hondu odmítl. Ve Ferrari jsou s řešením spokojeni, stejně tak i Räikkönen. „Prodloužení smlouvy s Ferrari bylo tím nejlepším krokem, který jsem mohl udělat. V tomto týmu se tvrdě pracuje, nejhorší máme za sebou,“ liboval si v sobotu Kimi Räikkönen, který stále nevzdává boj o obhajobu titulu.

Alonso z tohoto řešení radost nemá, ale tváří se, jako že se nic neděje. „K žádné dohodě zatím nedošlo. Tyhle záležitosti budu řešit až koncem září. Nejspíš před závodem v Singapuru nebo těsně po něm. Nic mě nenutí k odchodu z Renaultu. Tento tým stál vždy při mně. Rozhodně nebudu řešit další sezóny. Zajímá mě vždy jen ta příští,“ nechal se slyšet Fernando Alonso.

Vettel si polepší 

Podle kuloárů však chce co nejdříve zpět na stupně vítězů. Navíc peníze, které mu nabízí BMW, není šéf stáje Renault Flavio Briattore schopen zaručit. Stejně tak návrat mezi nejlepší. BMW jde jasně vzhůru a perspektivy pro příští sezónu jsou prý lepší než letošní, kdy je zatím třetí.

Pokud k tomuto přestupu skutečně dojde, pak by musel stáj BMW opustit buď Němec Nick Heidfeld, nebo Polák Robert Kubica. Dlouho to vypadalo, že Němec Heidfeld má místo jisté, ale vedení s ním není moc spokojeno. Navíc Kubica letos vybojoval pro BMW jediné vítězství a je třetí za dvojicí Hamilton–Massa. Vše nasvědčuje tomu, že Polák zůstane.

Překvapivý vítěz z Monzy Sebastian Vettel míří do Red Bullu. Tam nahradí odcházejícího Davida Coultharda. Mark Webber zůstane. Klid je ve stájích McLaren, Toyota, Williams a Force India, v ostatních dojde ke změnám.

Reklama

Související témata: