Hlavní obsah

Dennis odchází z pozice šéfa McLarenu, nahradí jej Whitmarsh

Šéf stáje formule 1 McLaren Ron Dennis se nechal slyšet, že před začátkem sezóny odstoupí ze své funkce. Ve společnosti bude figurovat dál, vedení týmu ovšem přenechá Martinhu Whitmarshovi. „Nyní přichází čas Martina, aby se stal šéfem stáje on. Jmenován bude od 1. března,“ řekl pro Sky News Dennis.

Článek

Dennis je u týmu McLaren F1 od roku 1980 a stál tak u úspěchů Niky Laudy, Alaina Prosta, Ayrtona Senny, Miky Hakkinena a Lewise Hamiltona, kteří se radovali z vítězství v šampionátu formule 1.

Ještě stále aktivní šéf McLarenu Dennis potvrdil, že u týmu bude nadále působit, neponese však již odpovědnost za jeho vedení. „Na závody budu chodit stále, protože mě formule 1 pořád přitahuje, nezúčastním se jich už ale všech,“ prozradil jednašedesátiletý zkušený manažer s tím, že se k tomuto kroku rozhodl sám.

„Rozhodně tento můj počin nevnímejte jako odchod na odpočinek. Spíše tomu bude naopak, neboť daleko více budu pracovat v jiných oblastech,“ osvětlil Dennis svůj záměr fanouškům formule 1. „Stále budu výkonným předsedou. Pro tento krok ovšem nastal správný čas. Jedná se stoprocentně o mé vlastní rozhodnutí. To je přesně, co chci udělat,“ dodal.

Reklama

Související témata: