Hlavní obsah

Ecclestone chválí Mosleyho: Byl by to dobrý předseda vlády

LONDÝN

Šéf formule jedna Bernie Ecclestone vyjádřil svéráznou poklonu prezidentovi Mezinárodní automobilové federace (FIA) Maxi Mosleymu. Podle britského promotéra lukrativního seriálu by byl jeho krajan díky svým diplomatickým a řídícím schopnostem vhodným adeptem na pozici britského premiéra.

Foto: archiv

Bernie Ecclestone

Článek

"Dokáže velmi dobře vést lidi, byl by to zatraceně dobrý ministerský předseda," citovala Ecclestonea agentura SID. "Dokáže rychle reagovat na vzniklou situaci a umí si svůj názor prosadit proti každému oponentovi," dodal osmasedmdesátiletý Angličan na adresu o devět let mladšího Mosleyho.

Na Ecclestonea mimo jiné udělalo dojem, jak se prezident FIA loni vyrovnal s aférou, kdy britský bulvární list ocitl fotografie a video z jeho sadomasochistických hrátek s prostitutkami.

"Spousta lidí říkala, že by měl odstoupit. Já jsem ale nechtěl, aby to udělal, protože to, co se stalo, mi bylo úplně jedno. A ukázalo se, že udělal dobře, že to nevzdal. Vyřešil to na sto procent správně," připomněl Ecclestone loňský skandál, po němž Mosleyho potvrdila ve funkci jím svolaná mimořádná valná hromada FIA.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami dnes 22 : 00
20240505T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami
Velká cena Miami
Velká cena Miami
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.