Hlavní obsah

Řím by se spokojil s jediným závodem formule 1

PRAHA

V Itálii vrcholí napětí mezi Monzou a Římem kvůli Grand Prix formule 1. Hlavní město ale tvrdí, že chce uspořádat jen jeden závod, v kalendáři nemíní setrvat dlouhodobě.

Foto: ČTK/AP

Stáj Ferrari podporuje závod v Monze.

Článek

Ferrari v uplynulých dnech konstatovalo ústy svého šéfa Stefana Domenicaliho a prezidenta Lucy di Montezemola, že v kalendáři nebude prostor pro dvě Grand Prix ve stejné zemi. Obecně to bylo považováno za podporu Monze, Ferrari stojí za okruhem v Královském parku dlouhodobě.

Starosta Říma Gianni Alemanno ale přispěchal s vysvětlením, podle kterého nechce Monzu vytlačit z kalendáře. "Hovořil jsem s prezidentem Montezemolem a on mi potvrdil, že neřekl nic proti jednorázovému závodu v Římě," uvedl.

"Vysvětlil mi, že se prohlášení v tisku vztahují k postojům promotéra, jenž má tendenci nepořádat víc než jednu Grand Prix v dané zemi a dále už nenavyšovat počet závodů. Jelikož by Řím byl jednorázový závod na městském okruhu, je zřejmé, že se ho tyto úvahy netýkají."

Monza má platnou smlouvu na formuli 1 až do roku 2016, zatímco Řím by chtěl přivítat vozy královny motorsportu ve svých ulicích v roce 2013. Projekt ale město zatím definitivně neschválilo.

Reklama

Související témata: