Hlavní obsah

První trénink v Portugalsku vyhrál Bottas, druhý ovládl Hamilton. Zmatený Vettel si spletl boxy

Porto
Aktualizováno

Britský pilot Mercedesu Lewis Hamilton vyhrál druhý trénink na Velkou cenu Portugalska formule 1 a navázal na předchozí triumf svého týmového kolegy Valtteriho Bottase z úvodní fáze. Úřadující mistr světa tak v Portimau vykročil za možnou obhajobou loňského triumfu a o víkendu zaútočí i na svou 100. pole position v kariéře. Jeho největší rival Max Verstappen z Red Bullu skončil v obou jízdách druhý.

Foto: Gabriel Buoys, ČTK/AP

Sebastian Vettel se dopustil hodně kuriozní chyby

Článek

Hamilton sice do tréninků vstoupil v první části až pátým nejrychlejším časem, odpoledne ale již své soupeře předčil a zajel rovněž o 0,143 sekundy rychlejší čas než Verstappen. Bottas pak skončil třetí ze ztrátou 0,344 sekundy.

Do druhé části už nezasáhl Callum Ilott, který zprvu nahradil z pozice rezervního jezdce Antonia Giovinazziho a zajel v prvním tréninku 17. čas. Do první šestky se naopak vešli jezdci Ferrari a Alpine. Za očekáváním skončil po třetí příčce v poslední GP Emilie Romagny Lando Norris z McLarenu, který skončil osmý a dvanáctý.

Vettel vyřešil trapas humorem

Kuriózní chyby se v úvodní jízdě dopustil zase Sebastian Vettel, který si během tréninku spletl boxová místa a na chvíli zastavil před garáží McLarenu. "Jednou se to už muselo stát. Divil jsem se, že tam nikdo není," smál se do vysílačky německý jezdec.

Program Velké ceny Portugalska pokračuje sobotním třetím tréninkem od 13:00 a následnou kvalifikací o tři hodiny později.

Tréninky na Velkou cenu Portugalska, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Portimau:
První trénink:
1. Bottas (Fin./Mercedes) 1:19,648
2. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,025
3. Pérez (Mex./Red Bull) -0,198
4. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,236
5. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,319
6. Gasly (Fr./AlphaTauri) -0,796
Druhý trénink:
1. Hamilton 1:19,837
2. Verstappen -0,143
3. Bottas -0,344
4. Sainz (Šp./Ferrari) -0,360
5. Alonso (Šp./Alpine) -0,383
6. Ocon (Fr./Alpine) -0,398

Reklama

Související témata: