Hlavní obsah

Skvost na prodej! Schumacherův první monopost F1 je k mání, zájemce zaplatí balík

Případný zájemce se bude muset pořádně plácnout přes kapsu. Vůbec první vůz formule 1 Michaela Schumachera je na prodej. Monopost Jordan-Ford, ve kterém v roce 1991 tehdy 21letý německý pilot debutoval, je k mání za 1,45 milionu eur (téměř 37 milionů korun).

Foto: Profimedia.cz

Formule, ve které debutoval legendární Michael Schumacher, je na prodej.

Článek

Nádherná formule Jordan 191 byla v minulosti označována za jeden z nejpohlednějších monopostů historie. Do jeho kokpitu v roce 1991 usedl talentovaný pilot akademie Mercedesu Michael Schumacher.

Nahradil tehdy stájového jezdce Jordana Bertranda Gachota. Budoucí legenda se fanouškům F1 představila ve Velké ceně Belgie. Mimochodem francouzský pilot tehdy nemohl do závodu nastoupit, neboť musel dva měsíce strávit za mřížemi kvůli napadení taxikáře.

Tak se mladý Schumacher ocitl na okruhu Spa a započal jeden z největších příběhů motorsportu, i když v Belgii kvůli defektu nakonec neodkroužil ani jedno kolo. Rok na to slavil na stejném místě první vítězství ve formuli 1 v kariéře.

Originální monopost z roku 1991 později putoval z rukou jednoho majitele ke druhému. Vlastnili ho například bývalí závodníci Jean Blaton a Didier Sirugue.

Postupem let a se vzrůstajícím počtem titulů na kontě sedminásobného mistra světa Schumachera vůz stoupal na ceně.

Ten, kdo za formuli bude ochotný zaplatit zmiňovanou částku téměř milion a půl eur, si historicky skvost nejen zaparkuje do garáže, dostane k němu navíc originální volant, model podepsaný Schumacherem a certifikát pravosti.

Reklama