Hlavní obsah

Chcete jezdit ve formuli 1? Ozvěte se Mercedesu na inzerát. Nabízí se i nejhorší pilot historie

Praha

Dosti netradičním způsobem shání tým formule 1 Mercedes po odchodu mistra světa Nicka Rosberga nového jezdce. V britském tisku uveřejnil inzerát na volnou pozici závodníka a zájemci už odpovídají.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Kdo nahradí Nicka Rosberga? Mercedes hledá Lewisi Hamiltonovi nového kolegu.

Článek

„V našem týmu se uvolnila pozice závodního pilota,“ hlásá inzerát na webu Autosport.com. „Součástí práce je cestování po celém světě. Budete zodpovědní za vozidlo formule 1 při testech i závodech,“ uvádí se v něm dále.

Kandidát by měl mít silnou motivaci, velkou touhu po úspěchu a nadšení pro týmovou práci.  Měl by být komunikativní a schopen poskytovat zpětnou vazbu týkající se nastavení vozu, také by měl znát silné a slabé stránky soupeřů a v případě mediálního zájmu, by měl být velice trpělivý.

A co Mercedes nabízí? „Od našich zaměstnanců očekáváme jen to nejlepší. Proto nabízíme lukrativní balíček odměn, mezi nimi například životní pojištění, soukromou lékařskou péči, nebo služební vůz,“ uvádí inzerát.

Vzhledem k tomu, že Mercedes jaksi zapomněl uvést, kam mají zájemci své odpovědi posílat, každý to řeší po svém. Třeba Japonec Kamuji Kobajaši, který v současnosti jezdí vytrvalostní závody, svůj životopis zveřejnil na Twitteru. Týmu se ozval také Taki Inoue, který se v minulosti označil za nejhoršího jezdce formule 1. Tak uvidíme, kdo se nakonec stane stájovým kolegou Lewise Hamiltona. V posledních dnech se nejvíce skloňují jména Valtteri Bottas, Pascal Wehrlein a Fernando Alonso.

Reklama

Související témata: