Hlavní obsah

Sníh v Barceloně znemožnil třetí den testů F1

Barcelona
Aktualizováno

Zimní počasí v Barceloně připravilo týmy formule 1 o třetí den oficiálních testů. Kvůli nočnímu a dopolednímu sněžení, které se postupně změnilo v déšť, byl začátek jízd nejprve o tři hodiny odložen. Když pak stáje v poledne dostaly od vedení okruhu Catalunya zelenou, stejně mokrá trať a teploty kolem nuly dění prakticky zmrazily.

Foto: Albert Gea, Reuters

Na okruhu v Barceloně svítila pouze červená světla.

Článek
Fotogalerie

Všehovšudy se vydalo z garáže pět jezdců a šlo vysloveně jen o vyjížďky. Fernando Alonso z McLarenu zaznamenal nejlepší čas 2:18,545 a 11 ze 17 kol, které piloti na okruhu zvládli. Po dvou odjeli Daniel Ricciardo z Red Bullu s Brendonem Hartleym z Toro Rosso a po jednom přidali Marcus Ericsson ze Sauberu a Robert Kubica z Williamsu.

"V takových podmínkách jen dáváš všanc svoje auta. Máš tu jen pár náhradních dílů, tak raději neriskuješ," řekl šéf stáje Haas Günther Steiner.

Velmi chladno bylo v Barceloně i v předchozích dnech, ale trať byla alespoň sjízdná. I tak jsou jezdci zatím nuceni připravovat nové vozy na sezónu v podmínkách, s kterými se během šampionátu rozhodně nesetkají.

Podle serveru Sky Sports proto stáje jednaly o prodloužení testů o další den, ale byl k tomu potřeba jednohlasný souhlas všech deseti týmů, což se nestalo. "Některé stáje jsou sobecké, takže tady jen plýtváme penězi," nelíbilo se zamítnutí návrhu šéfovi McLarenu Ericu Boullierovi.

Ve čtvrtek na poslední den úvodních testů už se očekává oteplení až na 15 stupňů, má ale také silně pršet. Další testování týmů je na programu na stejném místě od 6. do 9. března, šampionát začne Velkou cenou Austrálie v Melbourne 25. března.

Reklama

Související témata: