Hlavní obsah

McLaren během testů řeší neustále nějaké problémy, Alonso ale tvrdí, že je připravený

Barcelona/Praha

Chtějí se vrátit do boje o titul mistra světa ve formuli 1, avšak během předsezónních testů v Barceloně provází McLaren jeden problém za druhým. Upadlé kolo, únik oleje a hydraulické kapaliny, nebo potíže s baterií. Fernando Alonso i tým to však poněkud zlehčují a tvrdí, že jsou na start sezóny připraveni.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Pilot McLarenu Fernando Alonso kontroluje kolo, které ztratil během předsezónního testu.

Článek

Po několika neúspěšných sezónách se loni na podzim McLaren rozhodl, že ukončí spolupráci s dodavatelem motorů Hondou. Britský tým se nově dohodl s Renaultem a po podepsání smlouvy si pochvaloval, jak je s nimi spolupráce skvělá. Vedení stáje i jeho jezdec Fernando Alonso navíc začali prohlašovat, že věří, že se brzy vrátí na stupně vítězů i do boje o titul světového šampióna.

Jenže právě probíhající předsezónní testy v Barceloně tomu moc nenasvědčují. Hned první den testů upadlo v šestém kole Fernandu Alonsovi zadní pravé kolo. Druhý den vyrazil na trať jeho kolega Stoffel Vandoorne. Ačkoliv dopoledne zajel třetí nejrychlejší čas, odpoledne už kvůli problémům s výfukem musel zůstat v garáži.

A potíže pokračují i během druhého týdne. V úterý Vandoornovi zhasl motor kvůli baterii, ve středu pak musel měnit motor Alonso kvůli úniku oleje. „Je to součástí testování. Jen doufám, že se něco podobného nepřihodí v desátém kole v Austrálii. Z pohledu týmu jsme ale víceméně spokojeni,“ prohlásil Alonso na webu BBC.

„Bohužel každý den objevujeme drobné věci. Myslím, že je to ale u nového auta normální. Problémy, které jsme měli, jsou už pod kontrolou,“ vysvětloval šestatřicetiletý Španěl. „Kdybychom měli zítra odjet do Austrálie, byl bych v pohodě. Nepotřebuji poslední den testování," uzavřel dvojnásobný mistr světa. Šampionát startuje v neděli 25. března v Melbourne.

Reklama

Související témata: