Hlavní obsah

Radost z vítězství kazila Ferrari dvojitá zlomenina a mastná pokuta

Aktualizováno

Pro Kimiho Räikkönena skončila nedělní Velká cena Bahrajnu v šestatřicátém kole v boxech. Osmatřicetiletý Fin sice dostal pokyn, aby už vyjel, avšak netušil, že s levým zadním kolem je problém a jednomu z mechaniků jím přejel nohu. Ten skončil v nemocnici se zlomenou lýtkovou a holenní kostí a musel na operaci.

Foto: Giuseppe Cacace, ČTK/AP

Zraněný mechanik Ferrari leží na zemi poté, co mu Kimi Räikkönen přejel nohu.

Článek

Rozčarovaný byl po nedělní Velké ceně Bahrajnu Kimi Räikkönen. Jezdec Ferrari musel ze závodu odstoupit po poněkud netradičním incidentu. V šestatřicátém kole osmatřicetiletý Fin zamířil do boxů. Zatímco obě přední kola i pravé zadní šla vyměnit bez problémů, levé zadní mechanikům nešlo uvolnit.

I přesto dostal Räikkönen pokyn k odjezdu. Když se rozjížděl, narazil kolem do boku jednoho z mechaniků, a ještě mu přejel nohu. Ten po nehodě zůstal ležet na zemi a Räikkönen byl vyzván, aby okamžitě zastavil. Zraněný Francesco Cigarini byl se zlomenou lýtkovou a holenní kostí převezen do nemocnice, kde se podrobil operaci.

Odtud pak prostřednictvím sociálních sítích poslal vzkaz, že operace proběhla v pořádku. "Všem děkuji za podporu," napsal zraněný muž.

A co na to všechno Räikkönen? Když se vracel zpátky do boxů, naštvaně odhodil láhev s vodou. Nechápal, z jakého důvodu musí odstoupit ze závodu, když vůz nebyl poškozený. „Vyrazil jsem na trať, jakmile se rozsvítilo zelené světlo,“ vysvětloval pak médiím Räikkönen.

„Vůbec jsem netušil, co se za mnou děje. Mým úkolem je vyrazit, když je zelená. Bohužel se zranil mechanik. Doufám, že bude brzy v pořádku,“ dodal bývalý světový šampión. Ferrari za nebezpečné počínání v boxech pak ještě dostalo od vedení závodu pokutu padesát tisíc eur, přibližně 1,27 milionu korun.

Reklama

Související témata: