Hlavní obsah

Hraje si na baleťáka a dělá potíže, rozčílil se Hülkenberg na Grosjeana, který způsobil hromadnou kolizi

Barcelona/Praha

Hodně divoce začala v neděli Velká cena Španělska. Hned v úvodním kole musel po nehodě několika monopostů formule 1 vyjet safety car. Romain Grosjean z Haasu se totiž se svým vozem dostal do smyku a zezadu do něj narazili Nico Hülkenberg z Renaultu a Pierre Gasly z Toro Rosso. Pro všechny tak závod okamžitě skončil.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Romain Grosjean způsobil během Velké ceny Španělska hromadnou nehodu.

Článek

Mohl Romain Grosjean v úvodu nedělní Velké ceny Španělska hromadné kolizi zabránit, nebo zareagoval nejlépe, jak to v daný okamžik šlo? Dvaatřicetiletý Grosjean tvrdí, že se rozhodl správně. Poté, co ztratil přilnavost, se dostal do smyku. Nohu nechal na plynu a snažil se svůj vůz srovnat.

Přes oblaka, která způsobil, toho však jezdci za ním příliš neviděli a Nico Hülkenberg a Pierre Gasly do jeho monopostu narazili. Závod pro ně okamžitě skončil. „Ztratil jsem kontrolu nad zadní částí vozu, snažil jsem se vrátit zpět, ale nevyšlo to,“ uvedl Grosjean na webu formula1.com.

„Nemyslím si, že s tím šlo něco udělat. Bylo to přirozené. Kdybych brzdil, auto by se stejně dostalo do smyku. Takže jsem nechal nohu na plynu a pokusil se, abych se s nikým nesrazil,“ hájil se jezdec Haasu. Pierre Gasly z Toro Rosso si myslí, že noha na plynu byla velká chyba. „Kdyby brzdil, mohlo to dopadnout jinak. Kvůli kouři jsem toho moc neviděl. Těsně před nárazem jsem si všiml, že úplně zastavil, už jsem neměl kam uhnout. Byla to pořádná rána,“ prohlásil dvaadvacetiletý Gasly.

Naštvaný byl samozřejmě i Nico Hülkenberg. „Vím, že má rád smyky, ale v úvodním kole závodu to není příliš vhodné,“ řekl třicetiletý Hülkenberg. „Viděl jsem ho, že se roztočil, bohužel jsem se mu neměl, jak vyhnout. Hraje si na baleťáka a způsobuje tím problémy. Měl by se na to podívat a udělat se sebou něco,“ uzavřel pilot Renaultu. Grosjean byl za svůj manévr potrestán. Komisaři mu udělili dva trestné body a na startu příští Velké ceny Monaka přijde o tři místa.

Reklama