Hlavní obsah

Když králi motorsportu vypoví službu auto aneb jak jezdec formule 1 čekal na odtahovku

Malibu/Praha

Jezdec Mercedesu opřený o kapotu vozu Ferrari. Poněkud neobvyklá fotografie Lewise Hamiltona čekajícího na odtahovou službu obletěla v předchozích dnech celý svět. Mistr světa si o uplynulém víkendu v Malibu vyrazil na oběd, avšak jeho luxusní auto začalo stávkovat.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton čeká na odtahovou službu.

Článek
Fotogalerie

Po Velké ceně Monaka, kde obsadil třetí místo, se Lewis Hamilton přesunul do svého oblíbeného Los Angeles. Tam se na víkend domluvil s hudebním manažerem Coreym Gamblem, že si v Malibu zajdou na oběd. Avšak jeho nové, luxusní a unikátní auto LaFerrari Aperta 70, které bylo loni vyrobeno k sedmdesátému výročí legendární automobilky, bylo proti a svému majiteli vypovědělo službu.

Co přesně se stalo, není jasné, avšak fotografové na několika snímcích zachytili, jak třiatřicetiletý Brit čeká na odtahovou službu. Nepříjemná situace jezdce Mercedesu ale nijak zvlášť nerozhodila a čtyřnásobný světový šampión neztratil humor. Podle britského webu Metro.co.uk byl pak viděn, jak se svými psy řádí na procházce.

Teď už se ale Hamilton soustředí hlavně na nadcházející víkend, kdy se v Kanadě uskuteční další Velká cena. Hamilton je v čele průběžného pořadí šampionátu a před druhým Sebastianem Vettelem z Ferrari má čtrnáctibodový náskok. Montreal je jeho oblíbeným místem, neboť zde v posledních třech letech pokaždé kraloval.

V Kanadě také v roce 2007 slavil své první vítězství ve formuli 1. Tehdy ještě jezdil v týmu McLaren. „Pamatuji si, jak jsem stál na stupních vítězů a díval se na svého otce. Takhle hodně usmívat se, jsem ho viděl poprvé v životě. Byl jsem opravdu hrdý,“ zavzpomínal před časem Lewis Hamilton.

Reklama