Hlavní obsah

Nuda ve formuli 1? Kdepak! Modelka odmávala konec závodu o kolo dřív

Montreal

Kdepak vítězný Sebastian Vettel. Po Velké ceně Kanady F1 se nejvíc mluví o modelce Winnie Harlowové. Kráska s šachovnicovým praporkem totiž odmávala konec závodu o kolo dřív a způsobila obrovský chaos. Jedinou kliku měla v tom, že mezi nejlepšími už nedošlo ke změně v pořadí a výsledky se měnily jen kosmeticky.

Foto: Evan Agostini, ČTK/AP

Hvězda F1 Lewis Hamilton ve společnosti modelky Winnie Harlowové.

Článek
Fotogalerie

Vypadalo to na pořádnou nudu. Sebastian Vettel frčel dlouhou dobu na prvním místě a nikdo nepochyboval o tom, že se bude radovat z dalšího triumfu. Ale pak to přišlo. Kolo před koncem se objevil v rukách modelky šachovnicový praporek a kráska předčasně ukončila závod. Na světě byl chaos a zmatek.

"Byl jsem docela zmatený. Počítadlo okruhů na volantu ukazovalo ještě jedno kolo, ale současně jsem viděl i vlajku a někteří traťoví komisaři už dokonce slavili," řekl čtyřnásobný mistr světa. "Do vysílačky jsem proto hlásil, že už je konec, ale oni mi řekli: 'Ne, ne, ne, pořád jeď'," líčil Vettel.

Poprask byl o to větší, když krátce před incidentem zachytily kamery krásku v situaci, kdy si pohrává se svými vlasy. Na to, v jaké fázi závod je, se zjevně nesoustředila. "Odpovědný člověk v cílové rovince si myslel, že jde o poslední kolo, tak se zeptal řídící věže, jenže oni si mysleli, že pouze konstatuje fakt, a tak mu to potvrdili," uvedl ředitel závod Charlie Whiting. "Modelka, která pak vlajkou mávala, za nic nemohla," dodal.

Vettel si pak v cíli každopádně pořádně oddechl. "Ještěže máme vysílačky, protože jsem klidně mohl zpomalit. Také jsem se bál, aby na trať nevběhli fanoušci, protože jsme pořád jeli v plné rychlosti," přidal s úlevou německý pilot, který se díky nedělnímu triumfu vrátil do čela průběžného pořadí mistrovství světa s náskokem jednoho bodu před Lewisem Hamiltonem z Mercedesu.

Pelé konec neodmával

Fanoušci se incidentem každopádně dobře pobavili a na sociálních sítích často psali modelce, že byla při GP Kanady alespoň nějaká zábava. „Ten závod byl nudný, aspoň jsme se trochu pobavili," napsal jeden z diváků na internetu. Objevily se ale pochopitelně kritické hlasy. „Byl to trapas," stěžoval si jeden z nich. „Lidé si často myslí, že modelky jsou hloupé. Tenhle názor se asi teď moc nezmění," rýpl si do krásky další z nich.

Ve formuli nešlo o podobný incident poprvé. Třeba v roce 2002 při Velké ceně Brazílie neodmávala fotbalová legenda Pelé pro změnu konec vůbec. Tedy přesněji řečeno propásl odmávat první dva jezdce pořadí. Vše pak odůvodňoval, že bratři Schumacherové byli moc rychlí...

Reklama

Související témata: