Hlavní obsah

Hanika při debutu v MS superbiků bodoval

Laguna Seca

Třináctým místem debutoval motocyklový jezdec Karel Hanika v mistrovství světa v superbiků v závodě v Laguna Seca. Bývalý účastník světového šampionátu ve třídách Moto3 a Moto2 získal při své premiéře tři body a hned předstihl v celkového klasifikaci Ondřeje Ježka, kterého pro zbytek sezóny nahradil v italském týmu Guandalini. Ježek ze 14 jízd dosavadního průběhu seriálu vytěžil jen dva body a po minulé zastávce v Brně ve stáji skončil.

Foto: Profimedia.cz

Český motocyklový jezdec Karel Hanika na archivní fotografii.

Článek

Hanika byl se svou premiérou spokojen. „Přivezl jsem body za 13. místo, ale spíše mě těší výkon jako takový. Jel jsem celý závod s ostatními, byl jsem rychlejší než někteří, ztráta na desáté místo byla kolem čtyř desetin na kolo. Laguna Seca je velmi těžká trať a 25 kol v závodě bylo opravdu hodně," uvedl na Facebooku. Ztratil přes 50 sekund na vítězného Brita Jonathana Reu, který si sedmým vítězstvím v sezóně upevnil první místo v průběžném pořadí.

„Start se mi tradičně moc nepovedl, ale musím se ještě naučit startovat s yamahou. Celkově mám za sebou pořád jen dva dny na této motorce. Během závodu mě začala limitovat na výjezdu trakce, ale vinou málo zkušeností s motorkou jsem si ji neubral a ztrácel kvůli tomu. Zítra se z toho zkusím poučit. Budu se snažit dál učit, rozumět víc motorce a zlepšit se, jak to půjde," uvedl Hanika před nedělní druhou jízdou na kalifornském okruhu.

Závod mistrovství světa superbiků v Laguna Seca (USA):
První jízda:
1. Rea (Brit./Kawasaki) 35:15,071
2. Davies (Brit./Ducati) -2,978
3. Lowes (Brit./Yamaha) -12,212
...13. Hanika (ČR/Yamaha) -50,768
Průběžné pořadí MS (po 15 z 26 jízd):
1. Rea 295
2. Davies 225
3. Van der Mark (Niz./Yamaha) 204
...22. Hanika 3
25. Ježek (ČR/Yamaha) 2

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články