Hlavní obsah

Motoklubu Jiřetín vyšel na Šestidenní plán

TAUPO/PRAHA

Tři nejlepší české jezdce endura Michalíka, Kuklíka a Zarembu dal dohromady Motoklub Jiřetín, aby při Šestidenní na Novém Zélandu zaútočil na prvenství v klubové soutěži a plán vyšel stoprocentně.

Foto: internet

Roman Michalík

Článek

"Start týmu stál přes tři milióny korun, ale vyplatil se. Říkal jsem už předem, že v silné sestavě chceme vyhrát a kluci taky od prvního dne v rekordní konkurenci 132 klubových týmů na hodně těžké trati vedli. Jeli s velkou chutí a trpělivě zvyšovali náskok," líčil nadšený manažer Jiřetína Ladislav Michálek.

Napětí z něj ale spadlo až po šesté etapě. "Už jsem zažil dobře rozjeté Šestidenní, které nekončily vytouženým vítězstvím a vím, že dokud nejste v cíli, tak se může stát cokoli. Výsledkem nadšení sponzoři slibovali překvapení za prvenství, od kluků jsem ale neslyšel, že by závodili kvůli nějaké finanční motivaci," usmál se Michálek.

Nyní dostane na starost i reprezentaci, která na Šestidenní chyběla po 55 letech. "Chci využít potenciálu jezdců a po dlouhé pauze zaútočit s Trophy teamem na stupně vítězů," slíbil Michálek.

"Když by to šlo zase jezdecky a držela technika, nemusí jít jen o sen," řekla česká jednička Víťa Kuklík. "Chtěl jsem s endurem končit a po tátově vzoru zkusit soutěže v autě, ale úspěch mě namlsal a třeba se nechám přemluvit ještě na rok," doplnil Roman Michalík.

Reklama

Související témata: