Hlavní obsah

Freestylová show v Praze se bude muset obejít bez Kuchaře

PRAHA

Bez největší domácí hvězdy Petra Kuchaře se v sobotu uskuteční v pražské Sazka Areně sedmý ročník Nokia freestyle motokrosu. Odvážlivci za řídítky létajících motocyklů se začali v roce 2000 scházet v brněnské hale Rondo, nyní ale potřetí zavítají přední české i zahraniční hvězdy do nové multifunkční arény v Libni.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Backflip v podání Petra Kuchaře

Článek

Stejně jako před rokem je čekají hned dvě show, tentokrát ale v jeden den - od 14:00 a od 19:00.

Jedinou stinnou stránkou akce je neúčast Kuchaře, který si před rokem podmanil vyprodanou arénu. Propagátor freestylu v Česku si totiž před několika týdny poranil rameno a od té doby na motocyklu neseděl. "Do poslední chvíle jsem se rozmýšlel, zda budu v Praze startovat. Minulý týden jsem ale usoudil, že bude lepší, když se dám dohromady a skákat začnu až příští týden," řekl Kuchař na tiskové konferenci.

Důvodem, proč se rozhodl neskákat, je i fakt, že jeho ruka není stále plně pohyblivá. "Nemám ji rozhýbanou. A i kdybych to rozcvičil, tak bych na ruce stejně neměl svaly," vysvětlil Kuchař důvod svého rozhodnutí vynechat nejdůležitější akci roku. Přesto však v Sazka Areně chybět nebude a možná bude působit jako spolukomentátor. "To se ale rozhodne až v pátek," dodal Kuchař. Záležet bude na tom, zda zubař stihne dát dohromady jeho chrup.

Gladiátorský boj

I při Kuchařově absenci se však mají diváci na co těšit. V gladiátorském boji, neboť letos bude show stejně jako loni koncipována jako souboj Evropy a Ameriky z dob starého Říma, se představí Martin Koreň, Libor Podmol, Petr Pilát, Jake Windham, Mike Mason, Jeff Fehr či Andy Bell. "Oslovili jsme a pozvali jezdce, které známe a víme, že dokážou udělat dobrou show. V jednu chvíli jsme měli sedmnáct startujících, což by byla megaakce a bylo by těžké dostat všechny vůbec do programu," uvedl Marek Rejman z pořádající agentura GSMA.

I proto organizátory tolik nemrzí, že chybí hlavní loňská hvězda Nate Adams a ani tentokrát nepřijede světová jednička Travis Pastrana. "Jeho účast je jen otázka peněz. Za jeho start je nutné zaplatit nejméně sto tisíc dolarů. Letos jsme se rozhodli dát přednost osvědčeným jezdcům, ale příští rok bychom ho chtěli oslovit," řekl Rejman, který pro zahraniční účastníky show připravil i program. Většina z nich totiž do Prahy přiletěla již v polovině týdne.

Vyprodaná Sazka Arena se může těšit i na novinky - akrobatické skoky na čtyřkolce a zejména na sněžném skútru. Ten však přidělal organizátorům problémy. "Mysleli jsme, že nebude těžké s ním skákat na hlíně, ale nejde to. Šlo by to vyřešit pilinami, ale ty se nesmí v hale z bezpečnostních důvodů používat. Měli bychom to vyřešit speciálními kartáči, které využívá Aleš Valenta ve svém Acrobat Parku ve Štítech," dodal Rejman.

Reklama

Související témata: