Hlavní obsah

Podmol je třetí v celkovém hodnocení MS ve freestyle motokrosu

Šen-čen

Freestylový motokrosař Libor Podmol skončil třetí v závěrečném závodu mistrovství světa v čínském Šen-čenu a stejnou příčku vybojoval také celkově. Druhý v závodě skončil jiný český jezdec Petr Pilát. Mistrem světa se popáté stal Španěl Maikel Melero, jenž celkový triumf potvrdil vítězstvím v Šen-čenu.

Foto: Sport.cz

Freestyle motokrosař Libor Podmol

Článek

Podmol získal už devátou medaili ze světového šampionátu, což je sbírka, kterou se nemůže pochlubit žádný jiný jezdec. "S výsledkem jsem velice spokojený. Je krásné, když člověk může sbírat medaile. Navíc v letošním roce to bylo velmi vyrovnané. Jsem rád, že dlouhodobě patřím k nejlepším," uvedl v tiskové zprávě Podmol, jenž byl loni druhý.

"Myslím, že v příštím roce budu určitě schopný bojovat o titul. Plánuji, že zapojím nové triky do sestavy," dodal mistr světa z roku 2010 Podmol, který začátkem měsíce na FMX Gladiator Games v Praze předvedl dvojité salto. "Uvidím, zda ho budu pravidelně dávat také na hlínu, nebo se zaměřím spíše na jiné triky. Hodně bodovaná jsou také salta vpřed," řekl.

V kvalifikaci na poslední závod sezony v Šen-čenu těžce havaroval druhý muž průběžného pořad Luc Ackerman. Němec vyvázl bez zranění, ale o titulu pro Melera bylo rozhodnuto.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články