Hlavní obsah

Motocyklovou Šestidenní vyhráli Italové, Češi byli desátí

LA SERENA

Světovou trofej vyhráli v 82. ročníku Mezinárodní šestidenní soutěže motocyklisté z Itálie. Český výběr skončil na desátém místě, junioři dojeli v Chile sedmí a v soutěži klubů obsadil Jiřetín pátou příčku.

Článek

Italové získali Světovou trofej počtrnácté v historii, v závěrečném sobotním motokrosu před plnými tribunami v La Sereně svůj triumf už jen potvrdili. Druzí skončili Francouzi a třetí Švédové, Juniorskou trofej vyhrálo Španělsko a tým z této země dominoval i klubové soutěži před dvěma slovenskými výběry. "Hlavně že jsme dojeli zdraví," konstatoval zkušený slovenský jezdec Jaroslav Katriňák, který nyní začne s přípravou na Rallye Dakar.

Pátým místem se v 46 letech s Šestidenní rozloučil Bohumil Poslední z jiřetínského klubu. "Bylo to tady dost nebezpečné a bylo hodně úrazů, takže u mě teď převládá radost. Doma na mě čeká miminko, na které se strašně těším, a dál, co se týče motorek, už u mě nebude nic, už nebudu závodit," uvedl Poslední v tiskové zprávě.

Čeští junioři dojeli sedmí

České juniory vynesl závěrečný den na sedmou příčku, i když se mladí reprezentanti na náročné písčité trati nevyhnuli problémům. "Přišly dva pády a ty mi vzaly strašně sil," prohlásil Martin Kuklík.

Trophy tým skončil v motokrosu pátý, ale na vylepšení konečné desáté pozice to už nestačilo. "V tomhle plážovém písku to bylo hodně těžké. V životě jsem něco takového nejel, a tak se projevila únava. Ztvrdly mi ruce a neměl jsem silu postoupit dopředu. Jsem rád, že jsem v cíli," řekl Jan Zaremba.

Vít Kuklík se při druhém pobytu v Jižní Americe podruhé zranil a soutěž nedokončil. "Měl jsem od prvního dne technické problémy, a to mi nepřidalo na psychice. Pořád jsem něco spravoval, pak jsem do toho měl ještě trochu smůly a vyvrcholilo to zlomenou rukou," řekl český motocyklista.

Reklama