Hlavní obsah

Plochodrážní Grand Prix v Cardiffu byla pro letošek zrušena

Aktualizováno

Plochodrážní Grand Prix Velké Británie v Cardiffu, která mohla v polovině července otevřít seriál mistrovství světa, byla s ohledem na přetrvávající koronavirovou krizi bez náhrady zrušena. Organizátoři se k tomuto kroku rozhodli kvůli obavám o zdravotní bezpečnost zúčastněných a také s přihlédnutím k omezením ze strany britské vlády. V hlavním městě Walesu se pojede až v příštím roce.

Foto: Sport.cz

Plochodrážní Grand Prix Velké Británie v Cardiffu byla zrušena (ilustrační foto)

Článek

Na oválu Principality Stadium se mělo jet 18. července. Poté co byly kvůli pandemii odloženy původně na dřívější data plánované závody včetně Grand Prix České republiky, mělo jít o úvodní podnik šampionátu v sezoně. Nakonec bude ale třeba si na jubilejní dvacátou Grand Prix Velké Británie ještě rok počkat. Datum závodu bylo stanoveno na 17. července 2021.

Organizátoři nechtěli riskovat zdraví a bezpečnost diváků i jezdců. S ohledem na složitou logistiku navíc vyhodnotili, že nebude možné usilovat o uspořádání závodu ani později v tomto roce v náhradním termínu. "Jsme ohromně zklamaní, že těch dvacet let britské Grand Prix příští měsíc neoslavíme, ale už teď se soustředíme na to, aby ta oslava proběhla ve velkém stylu příští rok," uvedl šéf promotérské společnosti BSI Paul Bellamy.

"Britská Grand Prix je vždy úžasná, s neskutečnou atmosférou, proto mě mrzí, že tento rok nebude šance jet před fanoušky v Cardiffu. O to hladovější po úspěchu jsem ale pro tuto akci v příštím roce. Nemohu se dočkat, až se tam zase vrátíme," vzkázal Brit Tai Woffinden, trojnásobný mistr světa z let 2013, 2015 a 2018.

Seriál mistrovství světa měl původně začít ve Varšavě 16. května. O necelý měsíc později byl v plánu závod v Praze. Na oválu břevnovského stadionu Markéta by se mělo po odložení jet v sobotu 19. září. Aktuálně je prvním podnikem v kalendáři Grand Prix Švédska. V Hallstaviku se má uskutečnit 25. července.

Reklama

Související témata: