Hlavní obsah

Márquez chce se zlomenou pažní kostí jet už Velkou cenu Andalusie

Osminásobný světový šampion Marc Márquez se týden po zlomenině pažní kosti může postavit na start víkendové Velké ceny Andalusie. Hvězdný jezdec MotoGP, jenž se v úterý v Barceloně podrobil operaci, dnes získal po kontrole závodních lékařů na okruhu v Jerezu povolení ke startu.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Marc Márquez je na nosítkách odnášen do sanitky.

Článek

Lékaři po operaci přitom původně očekávali návrat továrního jezdce Hondy nejdříve za necelé tři týdny v Brně. Márquez ale z Barcelony zamířil zpět do Jerezu, kde ho k překvapení mnohých fanoušků komise k závodu uschopnila.

Spolu s ním testy prošli i krajan Álex Rins, jenž minulý týden po pádu v kvalifikaci nezávodil, a Cal Crutchlow. Ten byl rovněž v úterý na operaci k malou prasklinou v zápěstí.

Sedmadvacetiletý Márquez měl v neděli ošklivou havárii pět kol před koncem Velké ceny Španělska, která byla pro MotoGP prvním závodem sezony, a trať v Jerezu opustil na nosítkách. Následně odletěl do Barcelony, kde mu lékaři zlomeninu zafixovali titanovou destičkou a několika šrouby. Zároveň se ukázalo, že španělský motocyklista nemá poškozený nerv.

Reklama