Hlavní obsah

Motokrosař Podmol si v Berlíně vyskákal druhé místo

Berlín

Libor Podmol obsadil druhé místo v sobotním závodu mistrovství světa ve freestyle motokrosu v Berlíně a po prvním medailovém výsledku v sezóně si polepšil na třetí příčku v průběžné klasifikaci. Český exmistr světa v německé metropoli nestačil jen na domácí vycházející hvězdu Luca Ackermanna, který po předchozích dvou druhých místech poprvé vyhrál a ujal se vedení v šampionátu.

Foto: Sport.cz

Freestyle motokrosař Libor Podmol - ilustrační foto.

Článek

Mimo stupně vítězů skončil vítěz dosavadních dvou závodů a úřadující mistr světa Maikel Melero ze Španělska a páté místo jej stálo průběžné vedení. Podmol se k němu přiblížil na rozdíl osmi bodů. Ackermann, jenž už v pátek v Berlíně jako první jezdec v historii předvedl v soutěži dvojité salto vzad, má o další čtyři body víc.

„Pro mě to byly velice stresující závody. V pátečním dni jsem bojoval s novou motorkou, kterou mi vyndali z krabice až v Berlíně. Husqvarna, na které jsem jezdil, zůstala ve Španělsku. S motorkou jsem se nemohl nějak srovnat, asi byly ohnuté tlumiče. V sobotu jsme změnili převod a jezdilo se mi lépe," konstatoval Podmol.

"Na konci tréninku jsem se rozhodl zkusit egg roll a nedopadlo to dobře. Skočil jsem o metr dál, než jsem chtěl, a nedokázal při dopadu zatočit motorku do dopadu. Naštěstí se motorka díky této ráně srovnala a večer už vše vycházelo. Když se nedaří, tak to nakonec dopadne dobře," usmál se freestyle motokrosař.

"Finálovou jízdu jsem zakončil bodyvarialem California roll s dopadem bez držení. Jednalo se o moji premiéru a dopadalo to dobře. Myslím, že tohle byl rozhodující trik v mé jízdě. Za druhé místo jsem velice rád," dodal s tím, že v týdnu odlétá do Španělska, kde se bude připravovat na další závod mistrovství světa. "Mám co trénovat, vím kde jsou chyby."

Petr Pilát, který v pátek skončil pátý před Podmolem, tentokrát do šestičlenného finále nepostoupil a na devátém místě si připsal nejhorší výsledek v sezóně. Celkově je šestý.

Šampionát bude pokračovat 24. března v Krakově.

Reklama

Související témata: