Hlavní obsah

Ježek si v Silverstonu užil adrenalin. Selhala brzda

Ondřej Ježek, jediný český jezdec mistrovství světa superbiků, si z Donington Parku, kde se odehrála šestá série závodů, odváží adrenalinové zážitky, ale také víru v další pozitivní vývoj sezóny.

Foto: Sport.cz

Český jezdec Ondřej Ježek.

Článek

V pátečních trénincích na zmoklém okruhu sice Ondřej Ježek přestál pád a vzhledem k riziku nejel své maximum, ale některé mezičasy prozrazovaly, že je dobře rozjetý a začíná se přibližovat jezdcům první desítky.

V sobotu dopoledne český jezdec dokázal vybojovat svůj prozatím nejlepší čas v Donington Parku a zlepšení potvrdil i v sobotním prvním superpole, kde získal 17. místo. V prvním sobotním závodu nakonec dojel osmnáctý. A i když ho pak během nedělní jízdy zradila brzda, nakonec v závodě získal sedmnáctou pozici a pocity z víkendu jsou převážně pozitivní.

„Proti předešlým závodům letošní zapeklité sezóny jsem tu poprvé zažil momenty, kdy motorka šlapala, a já se mohl plně soustředit na závod. Vidím to jako další posun. Věřím, že podobných momentů bude přibývat a odrazí se i ve výsledcích," popisuje Ježek.

Další závod bude mít doma. Už 8. června se nejlepší superbikoví profesionálové potkají na brněnském okruhu. Čeští fanoušci tak budou mít možnost na vlastní oči sledovat napínavé souboje nejrychlejších světových jezdců na sériových sportovních motocyklech a držet palce brněnskému rodákovi.

Závod mistrovství světa superbiků v Silverstonu (Velká Británie):
Druhá jízda:
1. Van der Mark (Niz./Yamaha) 34:02,406,
2. Razgatlioglu (Tur./Kawasaki) -2,328,
3. Rea (Brit./Kawasaki) -2,614,
...17. Ježek (ČR/Yamaha) -47,350.
Průběžné pořadí MS (po 12 z 26 jízd):
1. Rea 245,
2. Davies (Brit./Ducatti) 181,
3. Van der Mark 163,
...24. Ježek 2.

Reklama