Hlavní obsah

Vášně mezi krajany. Haniku doporučil Smrž

Dost choulostivá situace pro všechny aktéry. Z týmu Guandalini Racing propuštěného Ondřeje Ježka vymění v MS superbiků Karel Hanika a v českém motocyklovém táboře planou vášně i proto, že náhradu svému někdejšímu zaměstnavateli doporučil Jakub Smrž.

Foto: Profimedia.cz

Český motocyklový jezdec Karel Hanika během kvalifikace na Velkou cenu USA.

Článek

„Rozhodně to ale nestojí tak, že bych dal vyhodit Ježka, a neplatí ani tvrzení, že Hanika pojede o víkendu v Americe za jeho peníze," uvedl 32letý Smrž, nově jmenovaný manažer motocyklové reprezentace, který má vytvořit pojítko mezi jezdci a Autoklubem ČR. „Možná jsem trochu naivní, ale věřím, že díky mé dobré znalosti prostředí vznikne chybějící osobní vazba. Strašně rád bych se pasoval do role kamaráda jezdců a byl tady pro ně," vykládal Smrž, který přitom ještě závodí v britském mistrovství superbiků.

„Z pohledu nové funkce mě o to víc mrzí, že po Brně došlo k ukončení spolupráce mezi Ježkem a panem Guandalinim. Já byl ještě před tímhle závodem osloven, jestli bych za ně nejezdil. I s ohledem na Ondru jsem to odmítl. Když ho pak propustili, ozvali se znovu. Mám ale zraněné pravé rameno, tak jsem navrhl Karla," líčil Smrž.

Hanika, který letos jezdí vytrvalostní světový šampionát, zažije superbikovou premiéru už koncem týdne na okruhu Laguna Seca. „První závod bereme jako testovací, neznám trať ani motorku. Jsem ale moc rád za tu šanci a okolnosti výměny nechci komentovat," tvrdil před odletem. „Pokud si po návratu z USA všechny strany řeknou, že moje spojení se superbiky má hlavu a patu, tak to může dát smysl i pro zbytek sezóny," dodal 22letý Hanika, který chce ale odjet i červencový závod MS endurance v Suzuce.

Paradoxně spolu s Ježkem, jenž superbikovou scénu musel podle vyjádření Itala Guandaliniho opustit kvůli špatným výsledkům a nedodržení podmínek smlouvy. Ježek ale cítí křivdu a chce od stáje odpovídající část peněz, které musel investovat za své místo. Má jít údajně o milión korun.

Reklama

Související témata: