Hlavní obsah

Lacko se chce v Le Mans pokusit oddálit Hahnovu korunovaci

Le Mans

Adam Lacko má už jen malou šanci, že obhájí titul mistra Evropy v závodech tahačů. Jezdec týmu Buggyra Racing je však v předposledním závodě seriálu v Le Mans připraven udělat vše pro to, aby oddálil korunovaci Jochena Hahna, který může ve Francii s předstihem slavit pátý titul kontinentálního šampióna. V přiloženém videu si můžete připomenout reportáž z posledních závodů v Zolderu.

Buggyra v Zolderu

 
Článek

O víkendu se účastníci mistrovství Evropy tahačů představí na slavném okruhu v Le Mans. Přestože se šance Adama Lacka na obhajobu titulu po Zolderu opět o něco ztenčily, neskládá Buggyra zbraně.

Řeč čísel je ovšem neúprosná. Pokud chce Lacko překazit Jochenu Hahnovi oslavy pátého titulu, musí německého jezdce porazit na francouzské půdě minimálně o sedm bodů, což se mu letos podařilo pouze v Mostě.

„Žijeme v reálném světě, nestavíme vzdušné zámky. Jochen je krůček od pátého titulu, Adam ale rozhodně nepojede taktiku ve smyslu nic nepokazit a udržet za každou cenu druhé místo. O tom se budeme bavit až v okamžiku, kdy přijdeme byť o sebemenší šanci na titul. Adam je stále úřadující mistr Evropy a v Le Mans uděláme všechno pro to, aby tomu tak bylo i po závodním víkendu," ujišťuje šéf týmu Jan Kalivoda.

Oslavenec zůstává v klidu

Hahn má v čele průběžného pořadí seriálu na Lacka náskok 66 bodů, ve hře už je přitom jen 120 bodů. Pokud bude mít po čtyřech jízdách v Le Mans k dobru 60 bodů, může slavit bez ohledu na výsledky posledního podniku v Jaramě.

Obhájce titulu, který v pondělí oslavil 34. narozeniny, je před Le Mans v tradičním klidu. „Pochopitelně, že jezdím kvůli bodům a pohárům, zároveň ale chci mít dobrý pocit sám ze sebe. Ještě je brzy bilancovat, ale zatím se nemusím za žádný ze svých letošních výkonů stydět," konstatuje Lacko. „V Le Mans bývá zima a mlha. Okruh není mokrý jako po dešti, ale klouže, což mi docela vyhovuje."

Skutečnost, že si Hahn může dovolit ve vzájemném souboji o šest bodů prohrát, neřeší. „Jochen je velký závodník, bude si chtít Le Mans užít. Očekávám velký, ale, jak tomu bývá v jeho případě zvykem, korektní souboj. Pokud rozhodne o titulu v Le Mans, nebudu mít sebemenší problém podat mu ruku. Je to velký jezdec. Zároveň ale udělám všechno pro to, abych korunovaci odložil," zdůrazňuje Lacko.

Průběžné pořadí ME:
1. Hahn (Něm./Iveco) 280,
2. Lacko (ČR/Buggyra) 214,
3. Albacete (Šp./MAN) 179.

Reklama

Související témata: