Hlavní obsah

Ze skokana na lyžích Hannawalda bude automobilový jezdec

OBERSTDORF

Bývalý skokan na lyžích Sven Hannawald se od příštího roku vrhne na kariéru automobilového jezdce. Pětatřicetiletý Němec, který jako jediný dokázal vyhrát v sezóně 2001/2002 všechny čtyři závody slavného Turné čtyř můstků, bude startovat v domácím sedmidílném seriálu okruhových závodů ADAC GT-Masters.

Foto: ČTK

Sven Hannawald se závodů v Japonsku nezúčastnil, německá reprezentace trénuje v Norsku.

Článek

Až později se rozhodne, jaký vůz bude Hannawald řídit, místo na startu má ale jisté a náklady na sezonu ve výši zhruba půl milionu eur pokryjí sponzoři. "Už jsem hostoval v závodech různých tříd, teď chci startovat v celé sezoně, abych zjistil, kam to mohu dotáhnout. Vím, že mě čeká pár učednických let," řekl Hannawald německým médiím v dějišti úvodního závodu Turné čtyř můstků v Oberstdorfu.

Za dobrý předpoklad označil skutečnost, že se svými pokusy v automobilových závodech tímto sportem důkladně "nakazil". "Potřebuju adrenalin," řekl Hannawald, který se skákáním skončil už v roce 2005 kvůli takzvanému syndromu vyhoření. Zdravotní potíže spojené s psychickými problémy už překonal, už se ale nechce ani v automobilových závodech vystavovat velkému tlaku. "Půjdu do toho profesionálně, ale nepoženu to do extrému. Budu si dál žít svůj život," řekl.

Reklama