Hlavní obsah

Bebe, kráska za půl miliardy, bude trofejí pro šampióna! Ve hře je i český mistr

Asparan

Mimořádná prémie, z níž zrak přechází! Nejen sláva a body za vítězství čekají na vítěze Turecké rallye, desátého podniku mistrovství světa v automobilových soutěžích, který se koná od pátku do neděle v kopcích nad Egejským mořem u přístavu Marmaris. Právě tam zatím čeká speciální trofej věnovaná organizátory soutěže.

Foto: Radek Malina, Právo

Luxusní jachta Bebe, kterou dostane na týden do užívání vítěz Turecké rallye.

Článek
Fotogalerie

Nejrychlejší závodník se totiž může těšit na týdenní užívání luxusní jachty s názvem Bebe, jež v přepočtu vyjde na půl miliardy korun. Pojme až dvanáct návštěvníků, kteří si mohou užívat neskutečného luxusu.

Na druhé palubě je kupříkladu posilovna, v níž nechybí koutek pro masáže, jinde může uživatel zasednout k pianu, samozřejmostí jsou širokoúhlé televizory zabudované ve všech stěnách, pohodlná křesla a sedačky, podlaha z mramoru. Nechybí ani vlastní vodní skútr a na přídi nejvyšší paluby je dokonce pod širým nebem vířivka.

O komfort vítěze Turecké rallye a jeho hostů se bude starat deset členů posádky, které sedmačtyřicet metrů dlouhá jachta potřebuje k provozu. Po natankování šestačtyřiceti tisíc litrů nafty je loď schopná bez zakotvení v přístavu fungovat pět dnů, přičemž naplnění nádrží vyjde na milión korun. Maximální rychlost Bebe je čtyřicet kilometrů v hodině, průměrná je pětadvacet kilometrů.

„Vyhrát pobyt na jachtě by byla krásná věc, ale určitě nejde o tu hlavní motivaci," usmíval se pilot továrního týmu Škoda Motorsport Jan Kopecký.

Jeho naděje, že si užije na palubě Bebe není příliš velká, neboť na absolutní triumf může pomýšlet pilot Škody Fabie R5 jen velice těžko. Ovšem vítězství v kategorii WRC2 utopií není. A pak by si na své přišel i šestinásobný český šampión, neboť pořadatelé pro nejlepšího v dané kategorii nachystali pětidenní plavbu na tradiční jachtě ve vodách Egejského moře.

Reklama

Související témata: