Hlavní obsah

Endurový jezdec Hroneš se chystá v roce 2022 na Dakar

Praha

Čtyřiadvacetiletý endurový jezdec Jakub Hroneš se domluvil na spolupráci s týmem Orion Moto Racing Group (MRG) a v roce 2022 se v jeho barvách představí na Rallye Dakar. Již v lednu příštího roku bude součástí týmu na slavném závodě, aby získal zkušenosti pro svůj premiérový start.

Foto: Orion Moto Racing Group

Jakub Hroneš plánuje start na slavné Rallye Dakar.

Článek

"Jakub je hotový závodník. Věřím, že s jeho profesionálním přístupem by mohl na poli rallye navázat na své úspěchy z endura," uvedl manažer týmu MRG Ervín Krajčovič v tiskové zprávě.

Hroneš pravidelně startuje v endurovém mistrovství Evropy a loni obsadil celkově čtvrté místo v kategorii junior E2/3. Třikrát se také představil na Šestidenní, nejprve jako člen juniorské reprezentace a poté v klubové soutěži.

"Rychlí jezdci, co jedou na Dakaru, jsou buď vysloužilí enduráci nebo motokrosaři. Jsem naučený mít dobrý přehled o terénu a čich na pasti, což budu chtít určitě využít," uvedl Hroneš. S týmem MRG se představil na nedávné soutěži Baja Poland a skončil celkově druhý.

Foto: Moto racing tým

Milan Engel během závodu v Maroku.

Barvy týmu MRG aktuálně hájí motocyklisté Milan Engel a Libor Podmol, který se chystá na dakarskou premiéru v lednu příštího roku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články