Hlavní obsah

Ogiera připravil defekt o vedení v Monte Carlu, lídrem je Evans

Monte Carlo

Mistr světa Sébastien Ogier vyhrál čtyři z pěti rychlostních zkoušek druhé etapy Rallye Monte Carlo, ale o vedení v průběžném pořadí ho připravil defekt ve zbylém testu. Před víkendovým vyvrcholením úvodního dílu mistrovství světa zaostává francouzský pilot na druhém místě za britským týmovým kolegou z Toyoty Elfynem Evansem o 7,4 sekundy. Po prvním dnu vedoucí Estonec Ott Tänak klesl s hyundaiem na třetí místo s bezmála půlminutovou ztrátou, kterou nabral zejména na zledovatělých pasážích trati.

Foto: Sport.cz

Francouzský pilot Sébastien Ogier na trati Rallye Monte Carlo.

Článek

Ogier vystřídal Tänaka ve vedení hned na úvod druhého dne. Po třech dílčích triumfech za sebou ale v celkově šestém testu roztrhl levou přední pneumatiku a kompletně ji svlékl z ráfku. Kvůli více než půlminutové ztrátě přepustil vedení vicemistrovi světa Evansovi a klesl až za Tänaka. V poslední zkoušce dne ale oba konkurenty porazil o více než čtvrt minuty a pokračovat bude s minimálním odstupem na lídra.

V sobotu bude Rallye Monte Carlo pokračovat třemi zkouškami a v neděli jsou na programu zbylé čtyři. Ogier bojuje o osmé vítězství ve slavné soutěži, kterým by se osamostatnil v čele statistik před krajanem Sébastienem Loebem. Prvenství obhajuje Tänakův týmový kolega Thierry Neuville z Belgie, který už na pátém místě ztrácí na Evanse bez devíti desetin celou minutu.

Rallye Monte Carlo, úvodní podnik MS v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) 1:33:57,5
2. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris) -7,4
3. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) -25,3
4. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -53,1
5. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -59,1
6. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) -1:49,6

Reklama

Související témata: