Hlavní obsah

Loprais si našel náhradu za Silk Way Rallye. Pojede v Polsku a Maďarsku

Frenštát pod Radhoštěm

Aleš Loprais i celá aliance Loprais Buggyra Dakar Forces si našli náhradu za zrušenou Silk Way Rallye. České kamióny budou startovat od 12. až 19. července na polské Rallye Breslau a od 14. do 17. srpna na Rallye Baja Hungaria u našich jižních sousedů.

Foto: www.loprais.cz

S novým motorem bude Tatra Queen 69 ještě lepší, než ta z letošního Dakaru.

Článek

„Samozřejmě zrušení Silk Way Rallye narušilo naše plány přípravy na Dakar. Hledali jsme jiné možnosti, stejně jako další přední týmy. Soutěže v Polsku a Maďarsku jsou dobrou volbou,“ konstatoval Aleš Loprais. Podle něho je zejména polská soutěž hodně náročná a navíc... „Není to daleko od českých hranic, takže za námi mohou vyjet i fanoušci,“ dodal pilot InstaForex Loprais Teamu.

Srpnový podnik je sice kratší, ale patří k hodně těžkým. „Určitě to také bude dobrá zkouška techniky a spolupráce v rámci aliance,“ připomněl Loprais spojení s dalšími předními českými jezdci Martinem Kolomým a Jaroslavem Valtrem. „Budeme soupeři, ale zároveň budeme úzce spolupracovat, abychom tak mohli lépe konkurovat velkým týmům,“ připomněl Loprais základní motto vzájemné dohody.

Loprais si pochvaluje také spolupráci s Buggyrou. V těchto dnech je dolaďován velmi silný a kvalitní motor Gyrtech s nově připravenou Tatrou Queen 69. „Využíváme čas k co nejlepší přípravě techniky na Dakar. Obě rallye, které pojedeme, by měly prověřit naši připravenost a ještě bude čas na vylepšování,“ zdůraznil Loprais.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články