Hlavní obsah

Talentovaný Švéd Tidemand rozšíří tovární tým Škoda Motorsport

Mladá Boleslav

Talentovaný švédský jezdec Pontus Tidemand rozšíří tovární rallyeový tým Škoda Motorsport. Čtyřiadvacetiletý juniorský mistr světa z roku 2013 bude startovat v asijsko-pacifickém šampionátu (APRC), ve kterém se bude snažit navázat na loňský triumf Jana Kopeckého. První start jej čeká v dubnu na Novém Zélandu.

Foto: skoda-auto.com

Ilustrační foto.

Článek

"V týmu již máme asijsko-pacifického šampióna Jana Kopeckého a mistra Evropy Esapekku Lappiho, kteří v uplynulých letech podali vynikající výkony. Abychom byli na budoucnost ještě lépe připraveni, vsadili jsme na další velice talentovanou dvojici Pontuse Tidemanda a (navigátora) Emila Axelssona," uvedl šéf mladoboleslavského týmu Michal Hrabánek v oficiální tiskové zprávě.

Tidemand se před čtyřmi lety stal nejmladším švédským mistrem v rallye všech dob. V roce 2013 získal titul juniorského mistra světa a vloni na sebe upozornil vystoupeními v rallyekrosovém mistrovství světa. Stále se však věnoval i automobilovým soutěžím; na Německé rallye skončil v absolutním pořadí devátý, nejlepší ve své třídě. Letos startoval i ve Švédsku.

"Těším se na novou výzvu. Jsem hrdý, že moje jméno nyní figuruje na seznamu pilotů Škody," řekl Tidemand. "Uděláme vše pro to, abychom co nejdříve jeli o místa na stupních vítězů a o vítězství," doplnil Axelsson. Švédská dvojice má již s vozy Škoda zkušenosti, startovali s nimi v letech 2012 i 2014.

Reklama

Související témata: