Hlavní obsah

Vaculík na Dakaru končí. Hodně mě to mrzí, vyřadil nás jeden idiot, litoval Čech

Tupiza

Automobilový jezdec Boris Vaculík končí na Rallye Dakar. Člena týmu Barth Racing zastavila nehoda v nedělní 8. etapě. Až dosud si při své premiérové účasti na slavné soutěži vedl dobře, po sobotní 7. etapě mu společně s navigátorem Martinem Plechatým patřilo 22. místo.

Foto: BARTH Racing

Boris Vaculík na trati Rallye Dakar.

Článek
Fotogalerie

"Patnáct kilometrů po startu nedělního dne jsme v prachu dojeli pomalu jedoucí vozidlo, které dlouho nereagovalo na zvukové znamení. Uprostřed pisty šlápl (jeho pilot) na brzdy takovým způsobem, že jsme ho zezadu torpédovali. Tím jsme přišli o chladiče a nemohli pokračovat dál," uvedl Vaculík v tiskové zprávě.

Do koho narazil, netuší. "Byl tam velký prach. Pilot jen vystoupil, pofackoval si zadek auta a odjel," vylíčil bývalý autokrosař, který musel svůj vůz společně s navigátorem opravovat. "To se nám povedlo po více než dvanácti hodinách. Kolem desáté hodiny večerní jsme vyrazili na trať s tím, že to půjdeme zkusit," řekl Vaculík.

Když se ale od organizátorů dozvěděl, že do bivaku v cíli 8. etapy musí dojet do pondělní osmé hodiny ranní, rozhodli se z rallye odstoupit. "Nestihli bychom to, ani kdybychom se rozkrájeli. Z tratě jsme se vrátili a vyjeli až v následujícím dnu," konstatoval zklamaný Vaculík.

"Hodně mě to mrzí. Po nejhorších etapách v Peru, které jsme přežili, nás vyřadí jeden idiot. Teď už s tím nic neuděláme," řekl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.