Hlavní obsah

Růžička dá Ručinskému čas na rozmyšlenou, litvínovského mistra trápí cit v ruce

Brno

Rozhodující sedmý zápas extraligového finále si nenechal ujít ani reprezentační kouč Vladimír Růžička a bylo znát, jak svému klubu, kde s hokejem začínal, titul přeje. Litvínov se ale ocitl ve víru oslav a Martin Ručinský nebral trenérovi telefon.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zamyšlený Martin Ručinský. Zahraje si na mistrovství světa?

Článek

Růžička ale s Ručinským mluvil před pár dny a potvrdil, co bylo na výkonech čtyřiačtyřicetiletého útočníka patrné. "Martin říkal, že necítí ruku, je to nějaký problém od krku. Na zápasy si to nechával opíchat injekcemi," povzdechl si Růžička, jenž by rád s hráčem, kterého označil za klíčovou osobnost svého výběru, celou situaci probral osobně.

"Volal jsem Ručovi dvakrát, určitá naděje je, ale to si musí říct on, jaký je jeho zdravotní stav," dodal Růžička, který chce dát Ručinskému čas na rozmyšlenou přes víkend. I z tohoto důvodu bude dnešní večerní nominace na MS zatím jen širší. "Hodláme si v ní nechat patnáct, šestnáct útočníků a devět beků," prohlásil trenér.

Jisté je, že v nominaci nebude figurovat třinecký Rostislav Klesla, jenž má problémy s tříslem a nemůže hrát na 100 procent. "Jsem nakonec rád, že mi to někteří kluci takhle na rovinu řeknou. Vidina domácího šampionátu je velká a hráč musí být hlavně zdravý. Rosťa si nechce vzít na triko, že by třeba při druhém zápase musel skončit," oceňoval Růžička, který se ještě bude shánět po dalším Oceláři Jakubu Klepišovi. "Doufám, že je v pořádku, ale ještě jsem s ním nemluvil, to zklamání je čerstvé."

Dnes čeká výstupní zdravotní prohlídka ve Winnipegu brankáře Ondřeje Pavelce a útočníka Michaela Frolíka, u kterého je ale situace složitější. "Frolda nemá smlouvu, řeší se jeho pojistka, tak uvidíme, jak to dopadne," řekl po dopoledním brněnském rozbruslení Růžička. Večer pak čeká jeho výběr v DRFG Areně generálka na šampionát proti Finsku.

Reklama

Související témata: