Hlavní obsah

Pavelec na cestě za nulou vytáhl i zázračný zákrok. Trošku si ulevíme od kritiky, vítal

Michal OsobaPrávo

Asi sám nečekal, že bude hrdinou minimálně první poloviny zápasu. Mnoho rakouských střel na gólmana Ondřeje Pavelce nešlo (celkem 12), ale když už zasahoval, musel sáhnout pro prvotřídní zákrok. Tak jako v 19. minutě, kdy Pavelcův beton zázračně sebral Leblerovi takřka jistý gól.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Parádní zákrok Ondřeje Pavelce proti rakouskému útočníkovi Brianu Leblerovi.

Článek

Tušil jste, že se rakouský útočník ještě pokusí o blafák?

Jeli dva na jednoho, já se odrazil trošku víc, než jsem chtěl a trošku to přejel. Dal si to na bekhend a já už myslel, že to bude gól. Naštěstí pro mě vystřelil trošku dříve a ještě si puk nepotáhl. Trefil beton, nebo dokonce brusli.

Zvedne takový zákrok hodně sebevědomí?

Já se cítím dobře celý turnaj. Každý zákrok je o centimetrech, tady možná i o milimetrech. Bylo tam pár střel ze strany, kdy si je člověk jistý, že je má, ale při těchto šancích jsou to vážně centimetry. Do zápasu to pomohlo nejen mně osobně, ale celému týmu, protože kdyby šli do vedení, mohli jsme mít problémy.

Vychytaná nula je jistě také velkým povzbuzením…

Pro celý tým je důležitá, trošku si ulevíme od kritiky. Tak nějak jsme se hledali, kluci měli hrozně málo času se sehrát, to chvíli trvá. Ale myslím, že už proti Francii jsme odehráli dobrý zápas. Už je vidět, že kluci o sobě navzájem vědí a je to lepší a lepší.

Pomáhá i podpora fanoušků? Několikrát za zápas vyvolávali vaše jméno…

Samozřejmě pomáhá mně i týmu, lidi si to užívají, fandí. Zájem o lístky je obrovský, každý se sem snaží dostat a je super, že i na utkání s papírově slabšími soupeři se těší, je jim úplně jedno, na jaký zápas jdou. Super bylo i s Kanadou, že když jsme prohrávali, lidi si to užívali.

Cítíte, že už jste se usadil v roli brankářské jedničky na turnaji?

Uvidíme, záleží na trenérovi. Samozřejmě jsem rád, že chytám, kvůli tomu ten hokej hraju. Takhle se situace teď vyvrbila, já se cítím dobře, je fajn, když je gólman v zápřahu.

Už trochu pomýšlíte i na čtvrtfinále?

Kdepak, my měli teď jiné starosti. Hrát ve dvou dnech dva zápasy není sranda. V sobotu máme volno, což je pro nás důležité, připravíme se na duely s Německem a Švýcarskem a pak uvidíme, kdo na nás padne.

Reklama

Související témata: