Hlavní obsah

Rakušany jsme od druhé třetiny vařili, ale velké díky patří Pavelcovi, řekl Zaťovič

Praha

Na mistrovství světa vstřelil už svůj třetí gól, poprvé ale jeho zásah pomohl zároveň k vítězství. Útočník české hokejové reprezentace Martin Zaťovič však svou bilanci nepřeceňuje. „Tři góly na turnaji jsou sice pěkné, ale budou k ničemu, pokud nepřijde dobrý konečný výsledek na turnaji,“ řekl po vítězství 4:0 nad Rakouskem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Martin Zaťovič oslavuje svůj gól v utkání MS proti Rakousku.

Článek

Na první pohled jasná výhra, ale lehce se nerodila, že?

Bylo to hodně těžký, stejně jako proti Francii. Zase se nám nepodařilo dát rychlý gól, Rakušané nás dobře napadali a první třetinu hráli fakt dobře. Díky patří Ondrovi Pavelcovi, který měl v první třetině hned tři skvělé zákroky, kdy byl v rozštěpu. Nulu si vychytal zaslouženě.

Ve druhé třetině jste se zlepšili a Rakušany vůbec k ničemu nepouštěli. Cítili jste, že vedoucí gól je jen otázkou času?

Ano. Také nám pomohlo, že Rakušani měli střídačku daleko od svého obranného pásma, takže jsme hned otáčeli hru dopředu a nedovolili jim chodit střídat. Vařili jsme je a po druhém a třetím gólu už si nevěděli rady.

Druhou trefu jste vstřelil vy a i podle hlasování fanoušků v anketách zatím patříte k nejlepším českým hráčům. Těší vás to?

Určitě se necítím jako jedna z hvězd. Máme čtyři vyrovnané pětky. Když jsme s tou naší na ledě, snažíme se udělat maximum. Jedině dobře, že nám to tam padá.

Pomohl vaší čtvrté pětce návrat Dominika Simona, jenž s vámi proti Francii nehrál?

Samozřejmě, je to kvalitní a moc šikovný hráč. Zase nám to sedlo, jenom ať to pokračuje.

Poprvé na turnaji jste neinkasovali. Dodá to sebevědomí do dalšího průběhu?

Je to fajn, ale Rakušani nejsou soupeřem, který by nás měl prověřit. Jsme lepší tým.

Na čem musíte nejvíc zapracovat?

Klíčová bude obrana. Na mistrovství vidíme, že všechna mužstva s ní mají problémy. Vždyť třeba Švédové prohráli s Kanadou 4:6. Gólů tady padá hodně, a kdo se líp srovná v obraně, bude úspěšnější.

Reklama

Související témata: