Hlavní obsah

Domácí mistrovství útočí na rekord návštěvnosti. Vezmou si ho Češi po roce zpět?

Praha
Aktualizováno

Vloni přišla o rekord návštěvnosti hokejového mistrovství světa, když jí ho sebral běloruský Minsk, nyní má ale Česká republika velkou šanci, že si prvenství zase vezme zpět. Ke dnešnímu dni bylo na květnový světový šampionát v Praze a Ostravě prodáno 456 092 vstupenek, což činí 63,5 procent. A podle zkušeností marketingového partnera Mezinárodní hokejové federace (IIHF) se každoročně prodá dalších třicet procent lístků v průběhu MS.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zaplněná pražská O2 arena - ilustrační foto.

Článek

Až do loňského roku patřil primát v návštěvnosti České republice, šampionát v roce 2004 navštívilo 552 097 fanoušků. O deset let později ale přišel s trumfem Minsk. Mistrovství světa v běloruské metropoli si nenechalo ujít 643 434 hokejových příznivců.

Nyní to ale vypadá, že by si Češi mohli vzít prvenství po roce zpět. Za poslední tři týdny se prodalo téměř 30 tisíc vstupenek, přičemž do startu MS fanoušci skoupí další. A pakliže se naplní zkušenosti IIHF o třicetiprocentním prodeji během šampionátu, měli by se pořadatelé turnaje dostat přes číslo 670 tisíc prodaných vstupenek.

„Skutečně mi to vychází tak, že bychom rekord mohli pokořit," řekla generální sekretářka organizačního výboru šampionátu Markéta Štěrbová na čtvrtečním neformálním setkání s novináři. „Musím říct, že se zatím úplně naplňují naše předpoklady. A to ještě očekáváme, že se bude zájem s blížícím se začátkem mistrovství zvyšovat," dodala.

Čeští hokejisté, na jejichž zápas jsou již vstupenky vyprodané, vstoupí do šampionátu 1. května proti Švédům. V základní skupině je pak v pražské O2 areně ještě čekají Lotyši, Kanaďané, Francouzi, Rakušané, Němci a Švýcaři.

Reklama

Související témata: