Hlavní obsah

Útočník Eriksson z Bostonu posílí Švédsko na MS

Útočník Loui Eriksson z Bostonu se představí v dresu Švédska na mistrovství světa v Praze a Ostravě a je desátou posilou z NHL pro kádr trenéra Pära Martse. Devětadvacetiletý Eriksson je mistrem světa z roku 2013 ze Stockholmu, má i stříbrnou medaili z loňských olympijských her v Soči a ze světových šampionátů má se stříbrem z roku 2011 a s bronzem z roku 2009 kompletní sbírku cenných kovů.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Loui Eriksson (21) posílí švédský tým na nadcházejícím MS.

Článek

Kádr Švédů, kteří budou v pátek 1. května prvním soupeřem českých hokejistů v základní skupině A šampionátu v Praze, doplní také trio finalistů Kontinentální ligy. Z mistrovského Petrohradu pozval Marts forvarda Jimmieho Ericssona a z Kazaně gólmana Anderse Nilssona a útočníka Oscara Möllera.

Vedle Erikssona mají Švédové k dispozici pro přípravu na šampionát z NHL útočníky Eliase Lindholma s Victorem Raskem z Caroliny, Antona Landera z Edmontonu, Joakima Lindströma z Toronta a Jacoba Josefsona z New Jersey. V brance mohou počítat s Jhonasem Enrothem z Dallasu a v obraně s jeho spoluhráčem Johnem Klingbergem, Oliverem Ekmanem-Larssonem z Arizony a Oscarem Klefbomem z Edmontonu.

Eriksson si v této sezóně NHL připsal v 81 zápasech 47 bodů za 22 branek a 25 asistencí. Celkem má na kontě v prestižní zámořské soutěži 643 utkání a 441 bodů za 182 tref a 259 asistencí. Ve 34 utkáních play off bývalý hráč Dallasu zaznamenal 14 bodů za šest tref a osm přihrávek.

Reklama

Související témata: