Hlavní obsah

Finalista Wimbledonu Berrettini kvůli zranění stehna vynechá olympiádu

Další rána pro olympijský tenisový turnaj. Finalista letošního Wimbledonu Matteo Berrettini je další hvězdou, která bude chybět na olympiádě v Tokiu. Pětadvacetiletý Ital dnes na instagramu oznámil, že hry vynechá kvůli zranění stehna.

Foto: Facebook: Matteo Berrettini

Matteo Berrettini na olympiádě hrát nebude

Článek

"Moc mě mrzí, že musím oznámit neúčast na olympiádě," napsal Berrettini, který v All England Clubu postoupil poprvé v kariéře do grandslamového finále. V něm minulý týden prohrál se světovou jedničkou Novakem Djokovičem ze Srbska.

Berrettini zápas dohrával s obvázaným levým stehnem. "Včera jsem byl na vyšetření a řekli mi, že si musím dát několik týdnů pauzu. Zasáhlo mě to, protože reprezentovat Itálii na olympiádě považuji za největší čest," dodal.

Italský tenisový tým se tak v Tokiu bude muset obejít bez největší hvězdy a za osmého hráče světového žebříčku navíc ani nemůže povolat náhradu. Uzávěrka nominací pro olympijský turnaj totiž byla v pátek.

Berrettini je také další hvězdou, která bude na hrách, které se měly uskutečnit loni, ale kvůli pandemii byly o rok odloženy, chybět. Z různých důvodů účast odřekli například Roger Federer, Rafael Nadal, Serena Wiliiamsová nebo Simona Halepová.

Reklama

Související témata: