Hlavní obsah

Úleva pro Krpálka! Legendě se na úvod vyhne, ale neoblíbenému sokovi zřejmě ne

Michal OsobaSport.czPrávo

Hrozba se nenaplnila, Lukáš Krpálek se nejtěžšímu možnému soupeři na úvod olympijského turnaje v judu vyhne. Francouze Teddyho Rinera poslal los do druhé poloviny pavouka, českého olympijského vítěze z Ria čeká v prvním zápase vítěz duelu mezi Džavadem Mahžúbem z týmu uprchlíků a Němcem Karel Richardem Freyem.

Foto: archiv Lukáše Krpálka

Olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek.

Článek

Riner deset let neohroženě vládl nejtěžší hmotnostní kategorii, do níž po minulých hrách Krpálek přešel. Jenže v posledních letech se na turnajích pral jen sporadicky, navíc přiznal, že si v únoru přetrhl zkřížený vaz v koleni, a tak při losu, kterým provázel český funkcionář Vladimír Bárta, spadl mezi nenasazené.

Krpálek ho může potkat až v medailových bojích, ale už ve čtvrtfinále by se dvojnásobný olympijský vítěz mohl utkat s nasazenou jedničkou, Rusem Tamerlanem Bašajevem.

LOH TOKIO 2021

Olympijské hry 2021 s označením Tokio 2020 probíhají od 23. července do 8. srpna 2021. Letní olympiáda se koná bez diváků a v akci je 115 českých sportovců. Na olympiádě v Riu 2016 získali Češi deset medailí (jedno zlato, dvě stříbra a sedm bronzů).

České eso bude mít v pátek 30. července v prvním kole volný los a na soupeře si počká. S Mahžúbem, který reprezentoval Írán, už se potkal dvakrát, před třemi lety v Praze s ním prohrál, ve druhém zápase zvítězil. Nad Němcem Freyem, jenž má doma světové medaile z let 2014 a 2015 vyhrál všechna tři utkání.

V případě postupu Krpálek vyzve Nizozemce Henka Grola, svého neoblíbeného soka už z dob působení v kategorii do 100 kilogramů.

Druhého českého zástupce v turnaji Davida Klammerta čeká ve váze do 90 kg v prvním zápase Izraelec Li Kochman, jenž oba vzájemné zápasy vyhrál. Letos se potkali na stupních vítězů jako bronzoví na turnaji v Antalyi, což byl Klammertův životní výsledek.

Reklama

Související témata: