Hlavní obsah

Jančařík - Chadráví 4:0Jančařík na úvod OH v Tokiu hladce porazil Chadrávího

Tokio/Praha

Stolní tenista Lubomír Jančařík potvrdil v prvním kole olympijských her v Tokiu roli favorita a přes komplikace v přípravě na zápas porazil Alího Chadrávího ze Saúdské Arábie za půl hodiny hladce 4:0 na sety. V dalším kole jej v neděli čeká Kazach Kirill Gerassimenko, který je ve světovém žebříčku na 46. místě.

Stolní tenista Lubomír Jančařík mohl být se svým výkonem spokojenVideo: ČOV

 
Článek

Aktuálně 85. hráč světa Jančařík po celé utkání dominoval, situaci si zkomplikoval jen v prvním setu, kdy nechal soupeře dotáhnout a nakonec vyhrál 11:9. Ve zbývajících třech sadách uhrál Chadráví dohromady jen 13 bodů.

Třiatřicetiletý český reprezentant, který před pěti lety v Riu vypadl v prvním kole a na nedávném mistrovství Evropy došel do čtvrtfinále, ničil soupeře útočnou hrou. Několikrát zaznamenal přímý bod ze servisu, ve čtvrtém setu úspěšně zakončil i nejdelší výměnu zápasu, při které míček sedmnáctkrát přešel přes síťku.

LOH TOKIO 2021

Olympijské hry 2021 s označením Tokio 2020 probíhají od 23. července do 8. srpna 2021. Letní olympiáda se koná bez diváků a v akci je 115 českých sportovců. Na olympiádě v Riu 2016 získali Češi deset medailí (jedno zlato, dvě stříbra a sedm bronzů).

Jančařík je jedním z českých sportovců, kteří museli opustit olympijskou vesnici, neboť přiletěli do dějiště her v charterovém letu, z kterého jsou všechny české pozitivní případy na koronavirus. Kvůli tomu absolvoval v dějišti her jen dva tréninky.

XXXII. letní olympijské hry v Tokiu:
Stolní tenis:
Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Jančařík (ČR) - Chadráví (Saúd. Ar.) 4:0 (9, 5, 4, 4).

Reklama