Hlavní obsah

Skoky do vody z třímetrového prkna ovládli Číňané

Skoky do vody z třímetrového prkna na olympijských hrách v Tokiu ovládli Číňané. Zlato získal úřadující mistr světa Sie S'-i, stříbro Wang Cung-jüan. Oba už v Japonsku mají zlaté medaile ze synchronizovaných skoků. Třetí dnes v individuální disciplíně skončil Brit Jack Laugher. Oba Číňané v Tokiu prožívají úspěšný olympijský debut. Sie S'-i získal 558,75 bodu, Wang Cung-jüan za ním skončil se ztrátou zhruba 24 bodů. Laugher zaznamenal 518 bodů. Na předchozích hrách v Riu de Janeiro se Britovi dařilo více - v individuální disciplíně získal stříbro a v synchronizovaných skocích dokonce zlatou medaili. Čína zaznamenala pátý triumf z šesti skokanských disciplín, možné ovládnutí všech osmi závodů překazili už na začátku minulého týdne Britové v synchronizovaných skocích z desetimetrové věže. Ve čtvrtek se uskuteční finále skoků z desetimetrové věže žen, o dva dny později uzavřou skokanské disciplíny muži.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Číňan Sie S'-i ovládl skoky do vody z třímetrového prkna.

Článek

Skoky do vody z třímetrového prkna na olympijských hrách v Tokiu ovládli Číňané. Zlato získal úřadující mistr světa Sie S'-i, stříbro Wang Cung-jüan. Oba už v Japonsku mají zlaté medaile ze synchronizovaných skoků. Třetí dnes v individuální disciplíně skončil Brit Jack Laugher.

Oba Číňané v Tokiu prožívají úspěšný olympijský debut. Sie S'-i získal 558,75 bodu, Wang Cung-jüan za ním skončil se ztrátou zhruba 24 bodů. Laugher zaznamenal 518 bodů. Na předchozích hrách v Riu de Janeiro se Britovi dařilo více - v individuální disciplíně získal stříbro a v synchronizovaných skocích dokonce zlatou medaili.

Sie S'-i se stal prvním skokanem od olympiády v roce 2000 v Sydney, který vyhrál individuální i synchronizované skoky z třímetrového prkna na jedněch hrách. Před 21 lety to dokázal jeho krajan Siung Ni.

LOH TOKIO 2021

Olympijské hry 2021 s označením Tokio 2020 probíhají od 23. července do 8. srpna 2021. Letní olympiáda se koná bez diváků a v akci je 115 českých sportovců. Na olympiádě v Riu 2016 získali Češi deset medailí (jedno zlato, dvě stříbra a sedm bronzů).

"Udělal jsem to pro svoji zemi," řekl Sie S'-i. Mluvil také o svém zesnulém kouči. "Pořád slyším jeho hlas kolem sebe," doplnil.

Čína zaznamenala pátý triumf z šesti skokanských disciplín, možné ovládnutí všech osmi závodů překazili už na začátku minulého týdne Britové v synchronizovaných skocích z desetimetrové věže.

Ve čtvrtek se uskuteční finále skoků z desetimetrové věže žen, o dva dny později uzavřou skokanské disciplíny muži.

XXXII. letní olympijské hry v Tokiu:
Skoky do vody:
Muži:
3 m prkno:
1. Sie S'-i 558,75 b.
2. Wang Cung-jüan (oba Čína) 534,90
3. Laugher (Brit.) 518
4. U Ha-ram (Kor.) 481,85
5. Kuzněcov (Rus.) 461,90
6. Pacheco (Mex.) 428,75
7. Wolfram (Něm.) 426,75
8. Down-Jenkins (N. Zél.) 415,60

Reklama

Související témata: