Hlavní obsah

Šílený olympijský závod! Japonec zvracel na chodníku a mlátil rukou o zem, Guatemalec si chladil genitálie

Tokio/Praha
Aktualizováno

Neskutečnou dřinu v obrovském vedru museli podstoupit účastníci závodu na 50 km v chůzi na OH v Tokiu, který nabídl i dost bizarní individuální příběhy. Jedním z hrdinů, který prokázal až nadlidské schopnosti, se stal Japonec Masatora Kawano.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

Vyčerpaný Japonec Masatora Kawano během olympijského závodu.

Článek

22letý atlet útočil na medaili, jenže v jednu chvíli jej dostihly následky brutální dřiny. Japonci se udělalo viditelně nevolno, začal se potácet a kolabovat. Chytil se za hrudník a následně se skácel k chodníku, kde se nejspíš pozvracel. To celé doprovázel zuřivým mlácením rukou o zem.

Těžko říct, zda šlo o frustraci z promarněné šance na medaili, či z aktuálního fyzického rozpoložení. „Uf, tam podle mě došlo trochu na zvracení. To je opravdu škoda, každopádně se zdá pro Kawana závod skončil. A je vidět, jak je z toho frustrovaný," popisoval dění kolem Japonce komentátor BBC.

Jenže dost se spletl. Kawano se ještě dokázal vrátit na vlastní nohy a závod dokončit na skvělé šesté příčce.

A nebyl sám, kdo se dostal do kuriozních problémů. Svět obletěly například obrázky reprezentanta Guatemaly Ericka Barronda, jak si vodou důsledně chladí genitálie.

Mučivou torturu na 50kilometrové trati nakonec vyhrál Polák Dawid Tomala před stříbrným Jonathanem Hilbertem z Německa a bronzovým Kanaďanem Evanem Dunfeem. Čech Vít Hlaváč obsadil 43. místo, na 46. příčce pak skončil krajan Lukáš Gdula.

Reklama