Hlavní obsah

Házenkářky Ruska při obhajobě zlata na OH ještě nevyhrály

Ruské házenkářky při obhajobě zlatých olympijských medailí mají po dvou zápasech v Tokiu na kontě jediný bod. Nečekanou úvodní remízu s Brazílií (24:24) nevylepšily ani v dnešním utkání se Švédskem a utržily debakl 24:36.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Ruské házenkářky se na olympijském turnaji trápí. Prohrály i se Švédkami

Článek

"Nic nám dneska nefungovalo. Byla to katastrofa, zbyl jen pocit prázdnoty," konstatovala Anna Vjachirevová, jež je jednou z osmi hráček, které zažily před pěti lety triumf v Riu. "Ale je třeba dát respekt Švédkám, protože hrály mnohem lépe než my. Byly lepší po psychické i fyzické stránce," uznala.

Seveřanky, až jedenáctý tým z loňského mistrovství Evropy, naproti tomu drží stoprocentní bilanci. V prvním zápase porazily předloňské vicemistryně světa ze Španělska 31:24. Proti Rusku se zaskvěla osmi góly Carin Strömbergová. "Proti Ruskám s tolika individualitami je to vždy těžké, ale nám se povedl perfektní zápas. Dařily se brejky, v kterých jsme fakt dobré. Vyhrát první dva zápasy v této těžké skupině je opravdu dobrý start," pochvalovala si nejlepší střelkyně zápasu.

Rusky ještě ve skupině B nastoupí proti obhájkyním stříbra Francouzkám, Španělkám a papírovým outsiderkám Maďarkám. Ve skupině A jsou po dvou zápasech stoprocentní evropské šampionky a obhájkyně bronzu Norky a mistryně světa Nizozemky, které dnes sehrály rekordní zápas s Koreou. Asijského soupeře porazily 43:36 a 79 vstřelených gólů je nové historické maximum turnaje. Dosud jím bylo 75 branek v utkání Norsko - Rusko, které v Riu skončilo po prodloužení 38:37.

XXXII. letní olympijské hry v Tokiu:
Házená - ženy:
Skupina A:
Japonsko - Černá Hora 29:26 (14:13),
Jižní Korea - Nizozemsko 36:43 (15:19),
12:30 Angola - Norsko.
Skupina B:
Brazílie - Maďarsko 33:27 (17:11),
Švédsko - Rusko 36:24 (15:9),
14:30 Francie - Španělsko.

Reklama

Související témata: