Hlavní obsah

Maslák zářil, byl nejrychlejší ze všech. Takový čas jsem nečekal, přiznal po rekordu

Berlín

Individuálně si Pavel Maslák v Berlíně moc radosti po vyřazení v semifinále neužil, o to veselejší byl po rozběhu štafety na 4x400 m. Spolu s Patrikem Šormem, Michalem Desenským a Vítem Müllerem dosáhl na přímý postup ozdobený českým rekordem 3:02,52. O čtrnáct setin tak vylepšili výkon z minulého ME v Amsterdamu, kde místo Müllera běžel Jan Tesař.

Foto: Jan Kucharčík

Autoři nového českého rekordu na 4x400 m, zleva Pavel Maslák, Vít Müller, Michal Desenský a Patrik Šorm.

Článek

„Nebyly tam žádné kolize, běželo se plynule a všichni máme formu,“ pochvaloval si Desenský. Až tak rychlý čas ale české kvarteto nepředpokládalo. „Musím říct, že jsem z toho překvapený, nečekal jsem, že se poběží rozběhy tak rychle,“ přiznával finišman Maslák, jenž převzal kolík na čtvrtém místě a posunul se před Poláka Duszynského.

„Kluci mi to předali skvěle v kontaktu a já už věděl, že to třetí místo vybojuju. Je lepší, když se za někým vezu, než kdybych tahal sám,“ vyprávěl trojnásobný halový mistr světa i Evropy, jenž běžel svůj úsek za 44,59 s, nejrychleji ze všech čtvrtkařů!

Můžou ještě zrychlit

Finále čeká české kvarteto v sobotu večer. „Ještě víc se nahecujeme a když poběžíme v kontaktu s nejlepšími jako v rozběhu, myslím, že z toho bude zase dobrý čas,“ věří Maslák, který už závěr rozběhu kontroloval. „Sice to vypadalo, že jsem vypouštěl hodně, ale musel jsem furt běžet, takže bych zrychlil tak o dvě desetiny,“ odhadoval.

Češi tak měli třetí nejrychlejší čas ze všech štafet, ale do rozběhů nezasáhli finalisté čtvrtky, která se běží v pátek večer, a tak se Belgičané, Polácí či Španělé dočkají posílení.

Maslák bude mít šanci na atak českého rekordu i se štafetou na 4x100 m, která se běží v neděli. „Věřím tomu, i když bude hodně záležet, jak se povedou předávky,“ dodává.

Reklama

Související témata: