Hlavní obsah

Překážkář Svoboda: Zranění mě štve, ale snad to byla jen křeč

Mísila se v něm radost a zklamání. V německém Düsseldorfu Petr Svoboda v pátek nejprve vylepšil časem 7,55 s český rekord na 60 m překážek, ve finále ale krátce po startu ze závodu kvůli zranění odstoupil.

Článek

Jaký pocit ve vás převažuje?

Spíš rozčarování, že nejsem v pořádku. Na rekord jsem si věřil, kdyby nevyšel v Düsseldorfu, padl by jinde, natrénováno mám. Snad zdravotní problém nebude vážný a do mítinku v O2 Areně se dám dohromady. Ale zbrzdilo mě to a nemůžu závodit, to mě štve.

Zranění jste v Düsseldorfu cítil už po rozběhu?

Právě že vůbec. Až když nás odvedli na finále, v rozcvičení jsem při náběhu na překážku ucítil bolest. Tak jsem se na to vykašlal.

Po prvním závodě sezóny v Lucemburku jste také měl svalový problém.

Je to na stejné noze, ale vůbec nevím, co to je. Třeba to byla jen křeč, v pondělí půjdu na rezonanci a další vyšetření a budu vědět víc.

Zrušil jste start v Karlsruhe, s víkendovým mistrovstvím republiky počítáte?

Tam nepoběžím, nejdůležitější je pro mě halové mistrovství Evropy. I kdyby mě to mělo stát start v O2 Areně, i když tam chci běžet. Věřím, že výkon 7,55 není můj konečný, vždyť v Düsseldorfu jsem byl na třetí překážce poslední a ještě jsem z toho doběhl druhý v českém rekordu.

Kubánec Robles kvůli zranění musel dokonce sezónu už ukončit.

Ale byl v Düsseldorfu. Ptal jsem se ho, jak na tom je, a on říkal, že si zranění přivodil už na soustředění a že halovou sezónu končí. Tak jsem se tak soucitně pousmál, že to je škoda. Pak přišel za mnou po rozcvičení on, ptal se mě, co mi je, a když jsem mu to řekl, tak mi ten soucitný úsměv vrátil.

To asi potěší, když se o váš stav zajímá světový rekordman, ne?

Určitě. Jsem rád, že si mě pamatuje z letní sezóny jako jednoho z nejlepších Evropanů.

Reklama