Hlavní obsah

Bývalý oštěpař Železný házet v Domažlicích nebude

PRAHA

Světový rekordman v hodu oštěpem Jan Železný popřel, že by se v letošní sezoně na jeden závod vrátil do sektoru. Podle některých informací měl trojnásobný olympijský vítěz a mistr světa házet v sobotu 26. září na vrhačském mítinku v Domažlicích.

Článek

"Takové myšlenky se objevily, ale já jsem je nikdy nepotvrdil," vzkázal Železný z dovolené, kterou v těchto dnech tráví na Slovensku. "Myslím, že by to nebylo správné. Teď je čas mých svěřenců, nikoliv můj. Začal se kolem toho dělat zbytečný rozruch," uvedl oštěpař. Na závod se přijede podívat pouze jako trenér.

Informace, že by se Železný mohl vrátil do oštěpařského sektoru, se objevily po víkendovém mistrovství republiky atletů do 23 let v Plzni, kde si jeho svěřenec Petr Frydrych vylepšil osobní rekord na 84,96 metru. Tímto výkonem by na letošním MS v Berlíně získal bronzovou medaili.

V závodu se Železný objevil naposledy před třemi lety v rodné Mladé Boleslavi, kde se oficiálně rozloučil s kariérou. Letos na jaře se nechal svými svěřenci vyhecovat k hodu při tréninku a překonal 84 metrů.

Reklama