Hlavní obsah

CAS potrestal překážkářku Onyiaovou dvouletým trestem za doping

LAUSANNE

Mezinárodní arbitrážní soud CAS potrestal dvouletým zákazem startu španělskou překážkářku Josephine Onyiaovou, jež byla v loňském roce dvakrát pozitivně testována na zakázané látky. Arbitráž se kauzou zabývala z podnětu Mezinárodní atletické federace IAAF. Ta se na soud obrátila poté, co španělský svaz výsledky testů zpochybnil a atletku nepotrestal.

Článek

Třiadvacetiletá nigerijská rodačka odevzdala vloni v září nejprve při mítinku v Lausanne pozitivní test na stimulant metylhexanamin, potom při vítězství ve Světovém atletickém finále ve Stuttgartu se v její moči našel anabolický steroid clenbuterol.

CAS nyní počínaje loňským 2. zářím, kdy běžela v Lausanne, vyškrtl Onyiaovou z výsledkových listin a atletka bude muset také za toto období vrátit všechny finanční odměny. Dvouletý distanc jí začal platit 22. září 2009.

Ještě před pozitivními případy Onyiaová loni byla semifinalistkou běhu na 100 metrů překážek na olympiádě v Pekingu a vyhrála mítinky Zlaté ligy v Oslu a v Berlíně. Právě v německé metropoli vytvořila národní rekord časem 12,50 sekundy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články