Hlavní obsah

Bývalý výškař Janků skončí jako ředitel Českého atletického svazu

Praha

Bývalý výškař Tomáš Janků na konci října skončí jako ředitel Českého atletického svazu. Funkci, kterou vykonává od května 2015, opouští na vlastní žádost. Informoval o tom svaz v tiskové zprávě. O jeho nástupci zatím není jasno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Janků (vlevo) a tyčkař Michal Balner na letišti Václava Havla před odletem na atletické mistrovství světa do čínského Pekingu.

Článek

Janků vystřídal Františka Fojta krátce poté, co byl úspěšným výkonným ředitelem halového mistrovství Evropy v Praze. Jako ředitel působil přes pět let. "Odcházím z osobních důvodů a po vzájemné dohodě na vlastní žádost. Cítím, že již nedokážu v atletice posouvat věci dál, tak jak bych si představoval. Zároveň bych se rád věnoval daleko více své rodině," vysvětlil Janků.

Vrcholem jeho atletické kariéry bylo stříbro z mistrovství Evropy v Göteborgu v roce 2006. O tři roky později skončil s vrcholovým sportem a jako vystudovaný inženýr ekonomie se věnoval podnikání v soukromé sféře. Do atletického dění se zapojil znovu v roce 2013, kdy uspěl ve výběrovém řízení na pozici výkonného ředitele HME 2015. Za necelé tři týdny svět královny sportu opět opustí.

Reklama