Hlavní obsah

VIDEO: Nejkrásnější atletickou Barbie najdete v korejském pískovišti

PRAHA

Je krásná, půvabná, talentovaná, obdivovaná. Kdo na ni pohlédne, zpozorní, zjihne. Takové opojné stavy vyvolává Darja Klišinová, ruská skokanka do dálky, která aspiruje na aletickém mistrovství světa v Tegu na královnu krásy. Dvacetiletá dívka si díky svému vzezření vysloužila přezdívku panenka Barbie.

Foto: Phil Noble, Reuters

Darja Klišinová při pokusu na mistrovství světa v Tegu.

Článek

Celým jménem Darja Igorevna Klišinová vybojovala nespočet juniorských titulů. Slavila triumf i na letošním halovém mistrovství Evropy v Paříži, když skočila 680 centimetrů. Letos také uspěla v Česku, v Ostravě vybojovala zlato na Evropě do 23 let. Zde o pět centimetrů překonala sedm metrů.

V Tegu na atletickém mistrovství světa skončila sedmá. Pozornosti ale měla nejvíce, její atraktivita vzbuzuje velký povyk.

„Rozhodně se neliším od ostatních mladých dívek. I já mám spoustu bot a oblečení. Ráda trávím čas s přáteli v kavárnách, v kině, nebo jdeme na bowling,“ nechala se slyšet dívka, která díky své líbezné tváři nenechává chladným ani zástupce z řad modelingu. Mají ovšem smůlu, atletika je pro dvacetiletou Rusku na prvním místě.

„Stále mě zvou na přehlídky, ale mě neláká chodit po molu. Kdybych nebyla sportovkyní, myslím, že bych studovala historii a archeologii,“ prozradila krasavice, která se v dětství věnovala i volejbalu, ale ve třinácti dostal přednost skok do dálky a pískové doskočiště je hned atraktivnější.

Reklama