Hlavní obsah

Na MS atletů v roce 2017 zbyli jen dva kandidáti - Londýn a Dauhá

TEGU

O pořádání mistrovství světa v atletice v roce 2017 se budou ucházet pouze Londýn a Dauhá. Dalším kandidátem byla Barcelona, která však podle nedělního oznámení předsedy mezinárodní atletické federace IAAF Lamina Diacka z boje odstoupila. Už dříve se rozhodla vzdát svou snahu Budapešť. O hostiteli šampionátu rozhodne Rada IAAF v listopadu.

Foto: Reuters

Prezident IAAF Lamine Diack

Článek

Diack naznačil, že vedení federace možná vyjde vstříc žádosti Dauhá o přesunutí šampionátu kvůli vysokým letním teplotám v Kataru z tradičního srpnového termínu na konec září. "Proti druhé polovině září bych nic nenamítal," uvedl.

Už v sobotu šéf IAAF prohlásil, že Londýn musí mít pro MS k dispozici Olympijský stadión, jinak nemá při volbě šanci. Po hrách v příštím roce se na Olympijský stadión přestěhuje fotbalový klub West Ham United, jehož funkcionáři slíbili, že zachovají atletickou dráhu. West Ham dostal přednost před Tottenhamem, který naopak chtěl velkou část stadiónu zbourat a vystavět čistě fotbalový stánek. Tottenham se nyní ještě snaží rozhodnutí zvrátit u soudu.

Reklama