Hlavní obsah

Další odměna pro Hejnovou! Je ve finále souboje o nejlepší atletku světa

Monako/Praha

Zuzana Hejnová sklízí další zaslouženou odměnu za svoji životní sezónu. Světová atletická federace IAAF oznámila, že mistryně světa a vítězka Diamantové ligy na 400 metrů překážek je mezi trojicí nominovanou na titul nejlepší atletky světa! Vítězka ankety, o níž rozhodně Rada IAAF, bude oznámena 16. listopadu na galavečeru v Monaku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Překážkářka Zuzana Hejnová oslavuje vítězství na domácím mítinku Zlatá tretra v Ostravě.

Článek

"Mám z toho radost, snad o to větší, že jsem nad tím moc nepřemýšlela. Neřešila jsem to, protože konkurence je veliká a záleží na lidech, kteří hlasují. Je skvělé být ve trojce," radovala se svěřenkyně Dalibora Kupky. Z českých atletů vyhrál anketu jen Jan Železný v roce 2000.

Hejnová už si v říjnu z estonského Tallinnu přivezla ocenění pro nejlepší evropskou atletku, teď může usilovat i o korunu pro atletickou královnu planety. Jenže konkurence je nabitá.

Favoritkou ankety je jamajská sprinterka Shelly-Ann Fraserová-Pryceová, která na mistrovství světa v Moskvě vyhrála stovku, dvoustovku i sprinterskou štafetu. "Ta byla letos bezchybná, také bych pro ni hlasovala," přiznala Hejnová.

Třetí nominovanou je novozélandská koulařka Valerie Adamsová, která stejně jako Hejnová zůstala celou sezónu neporažená, a její vítězná série čítá už 42 závodů. V Moskvě vyhrála světový šampionát už počtvrté v kariéře.

Trojice nominovaných mužů byla zveřejněna už v pondělí. Kandidáty jsou britský vytrvalec Mo Farah, ukrajinský výškař Bohdan Bondarenko a čtyřnásobný vítěz ankety, jamajský sprinter Usain Bolt.

Šestadvacetiletá Hejnová, která letos vyhrála při všech svých třinácti startech, může rozšířit svou sbírku ocenění již tuto sobotu, kdy budou vyhlášeni nejlepší čeští atleti letošního roku.

Reklama